ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ Ν.Ε.ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ LEN TROPHY

«Αγγιξε» την πρόκριση η ΝΕ Πατρών

Η ΝΕ Πατρών κέρδισε στην έδρα της την ουγγρική Ζέντσει με 15-13, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του «Λεν Τρόφι», καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 15-13!
Η αχαϊκή ομάδα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση του +3, για να στείλει τουλάχιστον το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η ουγγρική ομάδα είχε σύμμαχο στην υπεράσπιση της διαφοράς και τον Ρώσο διαιτητή Βλαντιμίρ Γκερζάνιχ.

Αναστασόπουλος: «Δεν μας άφησαν»
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του τεχνικού της ομάδας Λάμπρου Αναστασόπουλου στο Senntragoal λίγο λεπτά μετά τη λήξη του επαναληπτικού προημιτελικού.
«Η ομάδα “μάτωσε”, τα κορίτσια υπερέβαλαν εαυτό, έφτασαν στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν. Κάθε φορά που βρισκόμασταν μπροστά με ένα γκολ και πηγαίναμε να την κάνουμε δύο, πάντα μας ισοφάριζαν. Τα σφυρίγματα του Ρώσου διαιτητή ήταν εγκληματικά. Η ομάδα προσπάθησε, έκανε τα πάντα, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε την πρόκριση».
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 4-5, 4-2
ΝΕΠ (Αναστασόπουλος): Σολανάκη 5, Δημητροκάλη 4, Χαραλαμπίδου 4, Ουέμπστερ 1, Μ. Μανέτα 1.
Ζέντεσι (Ζαντλέιτνερ): Κόβερ-Κις 5, Τάκατς 3, Κότοβα 3, Μπράβικ 2.

* Την τετράδα των ημιτελικών στο «Λεν Τρόφι» συμπλήρωσε η Ραπάλο. Η ιταλική ομάδα παρά την ήττα της στην Ολλανδία από τη Λέιντεν με 10-7, προχωρά στη διοργάνωση καθώς είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 13-8.

Ήττα για τον Ηρακλή στη Μόσχα

Τα γκολ έπεφταν βροχή στη Μόσχα στο νίκη της Σκιφ επί του Ηρακλή, με 19-13 στον επαναληπτικό προημιτελικό του «Λεν Τρόφι» γυναικών, με την ελληνική ομάδα να μένει εκτός συνέχειας καθώς είχε ηττηθεί και στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.
Παρά τον αποκλεισμό η παρουσία του Ηρακλή στην παρθενική παρουσία του στην Ευρώπη, μόνο θετική κρίνεται.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 3-3, 6-5, 5-2
Σκιφ Μόσχας (Φρολόφ): Ντιάνα Αντόνοβα 5, Κάρποβιτς 3, Αλεξάντρα Αντόνοβα 2, Κισέλεβα 2,  Αχτριτσένκο 2, Μπουράβκοβα 2, Μπαχραμέεβα 1, Τρόσκινα 1, Σμιρνόβα 1
Ηρακλής (Ιωακειμίδης): Τζήμα 5, Φλώρου Χριστίνα 3, Φλώρου Μαρίνα 2, Βουλγαρίδου 1, Σαρησάββα 1, Χατζημελετίου 1.

Με Σμιτ στα ημιτελικά η Χετ Ράβιν
Η ολλανδική Χετ Ράβιν μπορεί να έχασε στη Ρωσία από την Ουραλότσκα Ζλάτουστ με 14-10, αλλά πέρασε στα ημιτελικά του «Λεν Τρόφι» γυναικών, καθώς είχε κερδίσει με διαφορά έξι γκολ (14-8) στην έδρα της.
Μεγάλη πρωυταγωνίστρια με πέντε γκολ για την ολλανδική ομάδα ήταν η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού, Γιασεμίν Σμιτ που πέτυχε τα πέντε από τα δέκα γκολ
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-1, 4-4, 2-2
Ουραλότσκα (Νακοριάκοφ): Μπέλοβα 5, Νίχοβα 3, Ζελέντσοβα 3, Καρίμοβα 1, Κολμάκοβα 1, Σάβτσουκ 1.
Χετ Ράβιν (Μπαλς): Σμιτ 5, Κλάεσεν 3, Στουτρχάιμ 1, Ντάνεμπεργκ 1.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές