ΑΛΜΑ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Η ήττα με διαφορά ενός γκολ (13-12) επιτρέπει στον Εθνικό να αισιοδοξεί για την κατάκτηση του LEN Trophy γυναικών, εν όψει του δεύτερου τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στον Πειραιά στις 7 Απριλίου.

Το αποτέλεσμα αυτό μετατρέπει σε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την ελληνική ομάδα, που θα υποδεχθεί τις Ρωσίδες στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά στις 7 Απριλίου.

Η ομάδα του Κουν Πλασμάιερ έχει πλέον δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί ενόψει της ρεβάνς, στην οποία θα είναι η σειρά των αντιπάλων να αντιμετωπίσουν την κόπωση από το μακρύ ταξίδι.

Κορυφαία από πλευράς Εθνικού στο ματς ήταν η Φαν Μπέλκουμ με 5 τέρματα, ενώ ακολούθησε η Τετζαλίδου που σημείωσε 4.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 4-2, 3-4

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Χάντι Μανσίσκ (Πέτροβα): Γκριτσένκο 3, Χεμπότοβα 3, Σορόκινα 2, Ταβάκινα 2, Τιμοφέεβα 2, Γκούμπινα

Εθνικός (Πλασμάιερ): Φαν Μπέλκουμ 5, Τετζαλίδου 4, Κανέτι 2, Κουγιουμτζή

Στα συμπεράσματά της από τον πρώτο τελικό του κυπέλλου Λεν Τρόφι υδατοσφαίρισης γυναικών με αντίπαλο τη ρωσική Μανσίσκ στη Σιβηρία (ήττα της ελληνικής ομάδας με 13-12), αναφέρθηκε η διεθνής τερματοφύλακας του Εθνικού Μαρία Τσουρή: «Το ένα γκολ ισοδυναμεί με κανένα. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Μανσίσκ. Σαφώς και μας επηρέασε το πολύωρο ταξίδι στη Σιβηρία. Κάναμε 20 ώρες να πάμε και συνολικά αλλάξαμε 4 πτήσεις. Την τελευταία στιγμή είχαμε και την απώλεια της Ιωσηφίδου λόγω ίωσης. Η Μανσίσκ είναι καλή ομάδα, έφτασε άξια στον τελικό, αλλά νομίζω πως την ?έχουμε? στη ρεβάνς. Διαθέτει 2-3 πολύ καλές παίκτριες, έχει δυνατή επίθεση, αλλά παρουσιάζει αδυναμίες στην άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι διαιτητές. Μας χρέωσαν με αρκετές αποβολές που δεν ήταν και γενικά σφύριξαν έδρα. Ελπίζω ανάλογη διαιτησία να έχουμε και εμείς στον Πειραιά. Παρόλα αυτά όμως το σκορ είναι καλό και μας δίνει περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Μανσίσκ είναι καλή ομάδα, αλλά στη ρεβάνς ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος θα αφήσουμε να μας στερήσει τον τίτλο. Πλέον όλοι μας ζούμε και αναπνέουμε για τον επαναληπτικό τελικό της 7ης Απριλίου. Περιμένουμε ήδη αυτό το παιχνίδι πως και πως. Αυτό που ζητάμε είναι να έχουμε την υποστήριξη του κόσμου και όλοι μαζί να κάνουμε εκείνη τη μέρα τη δική μας Ανάσταση. Πιστεύω πως το τρόπαιο του Λεν Τρόφι θα έρθει στον Πειραιά. Είμαι αισιόδοξη πως εμείς θα το κατακτήσουμε».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές