«ΑΝΤΙΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΠΙΤΣΑΚΗ

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο αρχηγός της κολυμβητικής ομάδας του Ολυμπιακού, Σπύρος Μπιτσάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ερασιτέχνη, Γιάννη Λάμπρου.
Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο βετεράνος πρωταθλητής ανέφερε: «Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος.
Ηταν η κατάλληλη στιγμή για δύο λόγους.
Καταρχήν νιώθω πραγματικά “γεμάτος” από όλα όσα έχω πετύχει με τον Ολυμπιακό και με την εθνική ομάδα.
Ο δεύτερος λόγος είναι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.
Ο χρόνος που πρέπει να ασχολούμαι καθημερινά με τη δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να προπονούμαι πολλές ώρες.
Για να προσφέρεις αγωνιστικά σε μία ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού χρειάζεται να είσαι κυριολεκτικά από το πρωί έως το βράδυ στην πισίνα».
Στη συνέχεια ο Μπιτσάκης ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους προπονητές και τις διοικήσεις της ΚΟΕ και του Ολυμπιακού και επισήμανε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πρώτες βουτιές, μικρό παιδάκι, στο κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τις αμέτρητες φορές που άκουσα το ξυπνητήρι για τις πρωινές προπονήσεις πριν το σχολείο.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ανθρώπους που με στήριξαν και με βοήθησαν εντός και εκτός Ολυμπιακού και φυσικά ότι κλήθηκα στην Εθνική ομάδα μόλις στα 15 μου χρόνια.
Πιστεύω ότι είναι ευλογία για εμένα που πανηγύρισα τόσα πρωταθλήματα.
Ταυτόχρονα, είχα τη μεγάλη τιμή να είμαι και ο αρχηγός της ομάδας που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε συγκομιδή τίτλων.
Επίσης μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου αποτελεί η εθνική ομάδα, με την οποία εκτός των άλλων συμμετείχα σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα».
Ο Σπύρος Μπιτσάκης συμφώνησε με τη διοίκηση να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα από άλλο πόστο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε κάποια σκυταλοδρομία σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εφόσον χρειαστεί.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές