Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βαγγέλης Πάτερος, απαντώντας στις κατηγορίες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου ότι εκείνος δρομολόγησε την αποχώρησή του από την ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού.
Ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” διέψευσε ότι ο πρώην αρχηγός της ομάδας μεσολάβησε για να προσληφθεί στην τεχνική ηγεσία, τόνισε ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί το καλοκαίρι την παραμονή του, ενώ στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι δίνει στη δημοσιότητα ψευδή στοιχεία για τα οικονομικά του Ολυμπιακού και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο Χατζηθεοδώρου έχει βάλει στόχο να διαλύσει την ομάδα.
Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του Πάτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3”: «Τι έγινε, γιατί και πως αποχώρησε ο Χατζηθεοδώρου απ΄ την ομάδα δεν το γνωρίζω εγώ.
Τον Πάτερο στον Ολυμπιακό τον πήγαν ο Θεοδωρακάκης με τον Λογοθέτη.
Αυτό το σενάριο περί Χατζηθεοδώρου και δικής του προσέγγισης στον κ. Θεοδωρακάκη για να έρθω στον Ολυμπιακό δεν το γνωρίζω, ρωτήστε τον κ. Θεοδωρακάκη.
Έτσι κι αλλιώς εγώ με τον συγκεκριμένο αθλητή δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις πριν πάω στον Ολυμπιακό, για να μπορέσει να κάνει κάποιο βήμα εκ μέρους μου.
Προφανώς τον αθλητή κάτι τον έχει ενοχλήσει αυτή την στιγμή.
Κατανοητό αλλά μέχρι ενός σημείου.
Μου θυμίζει το 1991, στην Γλυφάδα, που είχε γίνει κάτι παρόμοιο.
Όταν έφυγε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, που φρόντισε τότε να τιναχθεί η Γλυφάδα στον αέρα, με αποτέλεσμα από τότε η Γλυφάδα να μην καταφέρει ποτέ να ορθοποδήσει.
Πρέπει να σέβεσαι την ομάδα και το παιχνίδι.
Καλό το θεατρικό, κι εγώ θα μπορούσα να το κάνω, έχω ένα πάρα πολύ ωραίο σπίτι στο Λαγονήσι, να φωνάξω πέντε τηλεοράσεις (σ.σ. αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Χατζηθεοδώρου στο σπίτι του) αλλά μην πάμε εκεί πέρα, είναι σοβαρό το θέμα και αφορά το ελληνικό πόλο και δεν είμαι άνθρωπος που θα θίξω τον Χατζηθεοδώρου.
Με τον Χατζηθεοδώρου δεν έχω τίποτα, ίσα-ίσα είμαι ευτυχής που έχω συνεργαστεί μαζί του.
Μιλάμε για πολύ μεγάλο αθλητή.
Προφανώς ο αθλητής έχει κάποιες πληροφορίες που είναι αναληθείς πέρα για πέρα.
Ο αθλητής κρίνεται από τον προπονητή του σε ένα πίνακα, σε σχέση ηλικίας-απόδοσης, κρίθηκε από εμένα υπέρ-απαραίτητος για να παραμείνει στην ομάδα.
Εγώ αυτό έστειλα στον κ. Κεντ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, κι έχει επάνω ημερομηνία 29/06/2010, σημαδιακή ημερομηνία, γιατί 30/06/2010 έληγε το συμβόλαιο του παίκτη με τον Ολυμπιακό.
Μετά τον Βολτυράκη, τον Καμπάνια, τον Διαθεσόπουλο, τον Τρούλο, έφτασε κι η σειρά μου να αντιμετωπίσω τα “πυρά” του συγκεκριμένου αθλητή.
Υπάρχει μία διαμάχη μεταξύ εμένα και του Θόδωρου -προς Θεού δεν υπάρχει περίπτωση μέσα σε πέντε χρόνια να μην υπάρχει- η οποία ψευδώς αναφέρεται ότι έχει να κάνει και με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.
Έχει να κάνει καθαρά με μία συνάντηση μεταξύ εμένα, του Χατζηθεοδώρου, του κ. Λάμπρου και του κ. Κούβαρη και τη φράση του, ότι εγώ χειρίζομαι τις καταστάσεις στον Ολυμπιακό όπως με βολεύει.
Τα υπόλοιπα που λέει δεν υπάρχουν.
Ήμασταν τέσσερις άνθρωποι στην συνάντηση κι αυτό έγινε κατά την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής χρονιάς».
Σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χατζηθεοδώρου και τη δική του ανάμειξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Πάτερος είπε: «Τα στοιχεία είναι ψευδή, δεν υπάρχει 1.2 εκ.
ευρώ για το ανδρικό πόλο, αλλά 600.000 ευρώ.
Θα έπρεπε να τον ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι, ποιος έκανε την συνάντηση με τον κ. Κεντ και ποιος ήταν αυτός που είπε στον κ. Κεντ να καλέσει πρώτο αυτόν (σ.σ. Χατζηθεοδώρου) και αμέσως.
Με ποιον ήταν σε συνεννόηση ο Χατζηθεοδώρου όλο αυτό το διάστημα που “παιζόταν” το σενάριο με τον Κεντ και αν ήταν όντως μέσα ή έξω από τα πλάνα του Ολυμπιακού.
Προφανώς εγώ έχω βάλει τον Κεντ να τον πάρει τηλέφωνο, μαζί με τον κ. Λογοθέτη, και τρώμε τον… πυροβολισμό τώρα.
Είναι ένα παραλήρημα ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν ξέρει τι λέει.
Έχεις μπροστά σου μία λίστα, η οποία είναι προς τη διοίκηση του Ολυμπιακού, βλέπεις πουθενά να λέει ότι ο Χατζηθεοδώρου πρέπει να φύγει; Το παιδί είναι μπερδεμένο.
Δεν έχω καμία σχέση φέτος με τα οικονομικά των παικτών του Ολυμπιακού.
Δεν ήμουν σε καμία συνάντηση, πλην του Βλοντάκη.
Δικό μου είναι το κομμάτι αξιολόγησης των αθλητών και το οικονομικό κομμάτι είναι του κ. Λογοθέτη με την διοίκηση.
Επειδή πέρυσι είχαμε την ίδια συζήτηση με τον κ. Χατζηθεοδώρου και μου είπε ότι κακώς μπαίνει ο προπονητής στη διαδικασία να μιλάει για χρήματα των παικτών κι εγώ φέτος το σεβάστηκα και είπα ότι μάλλον δίκιο είχε.
Ευτυχώς φέτος με βοήθησε ο Θεός και δεν μπήκα στην διαδικασία αυτή, να προτείνω χρήματα».
Για τον ισχυρισμό του Χατζηθεοδώρου ότι δεν επικοινώνησε μαζί του, ο Πάτερος απάντησε: «Αυτά που λέει ο Θόδωρος ανήκουν στην δική του σφαίρα φαντασίας και είναι ένα σενάριο πλασμένο.
Πριν το ραντεβού του με τον κ. Λογοθέτη (σ.σ. όταν επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση του Χατζηθεοδώρου) δεν τον πήρα τηλέφωνο, τον πήρα, όμως, πριν από το πρώτο ραντεβού, ημέρα Πέμπτη, για να μάθω τι έγινε, και την προηγούμενη της δεύτερης συνάντησης το βράδυ, την ημέρα της “σύγκρουσής” του με τον Ολυμπιακό.
Επειδή κρατάει τηλεφωνικό αρχείο, ας βρει την κλήση να σας πει γιατί δεν το σήκωσε ή γιατί δεν με πήρε μετά.
Ήταν 2:30 το μεσημέρι περίπου όταν πληροφορήθηκα ότι ο Χατζηθεοδώρου φεύγει από τον Ολυμπιακό.
Ήταν τρομερό σοκ, καθώς εγώ δεν ρύθμιζα τα οικονομικά της ομάδας για να ξέρω τα ποσά.
Από τις 2:30μμ μέχρι τις 6:00μμ προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί, να βρω τους ανθρώπους της διοίκησης, να μάθω τι έχει συμβεί.
Μέσα σε τέσσερις ώρες κατηγορούσε “off the record” εμένα και τον Λογοθέτη ότι τον διώξαμε από τον Ολυμπιακό.
Αυτά τα έχω ακούσει με τα αυτιά μου από το τηλέφωνο, επομένως όποια κίνηση και αν έκανα μετά προς την πλευρά Χατζηθεοδώρου θα θεωρείτο από την πλευρά του κίνηση υποταγής και φόβου.
Εγώ ποτέ στην ζωή μου δεν ήμουν υποτακτικός, γι΄ αυτό πήγα και στην Χαλκίδα, πήγα και στον Νηρέα και στην Γλυφάδα και δεν φοβήθηκα ποτέ, όπως δεν φοβάμαι και τον Χατζηθεοδώρου».
Ο Βαγγέλης Πάτερος υπεραμύνθηκε ακόμη της προσφοράς του στον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας ότι «… όταν πήγα εγώ στον Ολυμπιακό, η ομάδα στην Ευρώπη μετά την κατάκτηση του πρωταθλητριών μετρούσε έναν πόντο, δηλαδή μία ισοπαλία, σε τρία χρόνια.
Εγώ, λοιπόν, κατάφερα, από εκεί που τον Ολυμπιακό τον είχε πλακώσει στις… φάπες όλη η Ευρώπη, να έχει σε 47 παιχνίδια στην Ευρώπη 28 νίκες, 4 ισοπαλίες και 14 ήττες.
Οπότε για το ποιος είμαι εγώ προπονητικά δεν μπορεί να το κρίνει ο Χατζηθεοδώρου».
Και κατέληξε: «Μετά από τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Χατζηθεοδώρου δεν έχει να ευχαριστήσει κανέναν συμπαίκτη του γι΄ αυτά που έζησε; Έχει να ευχαριστήσει μόνο τον κ. Παυλίδη, τον πρώην φυσιοθεραπευτή της ομάδας, τον αγαπητό φίλο τον κ. Βλοντάκη που ήρθε φέτος στην ομάδα και τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, επειδή τον βοήθησε να κάνει την μεταγραφή στην Παρτιζάν και να πάρει τα 20.000 ευρώ; Γιατί δεν έπαιρνε τα 20.000 ευρώ του Λιμενικού, ή γιατί δεν έπαιρνε τα “εξευτελιστικά” 55.000 ευρώ του Ολυμπιακού; Αν έλεγε ναι στην πρόταση, ποιος θα τον έδιωχνε από τον Ολυμπιακό; Μεγάλος αθλητής, είμαι ευτυχής που συνεργάστηκα μαζί του, αλλά μάλλον οι πληροφορίες που παίρνει είναι λανθασμένες.
Κι αυτό τον μειώνει όχι σαν αθλητή, αλλά σαν άνθρωπο».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές