ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΕ (27/9/2017)

Πηγή:www.koe.org.gr 
Υποχρεωτική για τις ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, είναι η συμμετοχή στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ της ΚΟΕ.
Στην περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής, σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας, στην ομάδα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σε όποια Κατηγορία και να αγωνίζεται η συγκεκριμένη ομάδα.
Σημειώνεται ότι, ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας στις Γυναίκες, καθιερώνεται για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο
Σύμφωνα με άλλες αποφάσεις του Δ.Σ της ΚΟΕ:
*Εγκρίθηκε το Αναπτυξιακό πρόγραμμα Προπονητικού Αγωνιστικού Σχεδιασμού στην κολύμβηση, για την υποστήριξη επιλεγμένων κολυμβητών/τριών την περίοδο 2017-2020
*Εγκρίθηκε η μετάβαση στην Αθήνα (20-22 Οκτωβρίου),του τεχνικού συμβούλου της Ιταλικής Ομοσπονδίας (FIN) κ. Μπονιφάτσι, για ενημέρωση και συζήτηση με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. 
*Εγκρίθηκε η εναρμόνιση της αλλαγής ονόματος της Συγχρονισμένης κολύμβησης (Synchronised Swimming), σε Καλλιτεχνική Κολύμβηση (Artistic Swimming)
*Θεσπίζεται η διεξαγωγή αγώνα Σούπερ Καπ μεταξύ της πρωταθλήτριας ομάδας και της Κυπελλούχου ομάδας, στην Α1 Ανδρών
*Εγκρίθηκε η εγγραφή στη δύναμη των μελών της ΚΟΕ, των σωματείων ΑΕΚ, Ναυταθλητικός Όμιλος Ζακύνθου, ΠΑΟ Ρουφ 2017
*Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ με θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2018
*Εγκρίθηκε η πραγματοποίηση επιμορφωτικού Σεμιναρίου στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση, στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά (13-15 Οκτωβρίου), για προπονητές και κριτές σχετικά με τις αλλαγές Κανονισμών
*Εγκρίθηκε η υποβολή υποψηφιότητας για πραγματοποίηση σχολής διεθνών Κριτών Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στην Αθήνα (8-11 Φεβρουαρίου 2018)
*Εγκρίθηκαν τα διεθνή μίτινγκ Καλλιτεχνικής κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου (21-22 Απριλίου, Greek Nireas Cup) και του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (15-17 Ιουνίου, Σύρος, Hellas Beetles Cup)
*Εγκρίθηκε η συμμετοχή δύο καταδυτών μας, σε προπονητικό καμπ στη Μόσχα (19-26 Νοεμβρίου), με έξοδα της LEN
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ, κρατήθηκε ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των βετεράνων διεθνών πολιστών, Μπάμπη Μουτσάτσου και Γιώργου Μάρκου που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές