Η Αποστολή της Εθνικής Ομάδας Water Polo Γυναικών για το τουρνουά του Πορτουγκαλέτε και τους Μεσογειακούς Αγώνες,22-24 και 27-30 Ιουνίου 2018,Πορτουγκαλέτε και Ταραγόνα-Ισπανία

Στο τουρνουά του Πορτουγκαλέτε στην Ισπανία θα μετάσχει (22-24 Ιουνίου) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, πριν τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα (27-30 Ιουνίου).
Η ελληνική αποστολή αναχωρεί την Πέμπτη (21/6, 08.45) για Βαρκελώνη και από εκεί (15.40) για Μπιλμπάο, πριν καταλήξει οδικώς στο Πορτουγκαλέτε.
Στο τουρνουά, μετέχουν επίσης οι Εθνικές ομάδες της Ισπανίας, της Ρωσίας και της Αυστραλίας.
Στην Ισπανία μεταβαίνουν οι εξής 13 πολίστριες: Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαρία Πάτρα, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.
Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, η συνεργάτιδα του Αγγελική Γερόλυμου και το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και έφορος της ομάδας Βασιλική Αρβανιτοπούλου.
Το πρόγραμμα των αγώνων (τοπικές ώρες) στο Πορτουγκαλέτε:
22 Ιουνίου, Παρασκευή
18.00 ΕΛΛΑΔΑ – Αυστραλία
19.30 Ισπανία – Ρωσία
23 Ιουνίου, Σάββατο
10.45 Αυστραλία – Ρωσία
12.15 Ισπανία – ΕΛΛΑΔΑ
24 Ιουνίου, Κυριακή
10.30 Ρωσία – ΕΛΛΑΔΑ
12.00 Ισπανία – Αυστραλία
Διαιτητές είναι οι, Ναταλία Μαρκοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ), Άλεξ Ορτέγκα (Ισπανία), Σβετλάνα Ντρέβαλ (Ρωσία), Χοσέ Μπαράντας (Πορτογαλία), με παρατηρητή τον Τζιάνι Λόνζι (Ιταλία).
Στην Ταραγόνα
Η Εθνική μας ομάδα στη συνέχεια θα μετάσχει στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες για τη γυναικεία υδατοσφαίριση, στην Ταραγόνα, με αντιπάλους στον Όμιλο της την Ισπανία και την Πορτογαλία. Στον άλλο Όμιλο μετέχουν: Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία.