Αποτελέσματα 3ης Αγωνιστικής 1ου Ομίλου Euro Cup Water Polo Ανδρών 2020-21

Ήττα του Πανιωνίου με 15-5 από την Μπαρτσελόνα
«Θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε παραπάνω. Θα παίξουμε απέναντι σε ηχηρά ονόματα του χώρου. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε αλλά ένα είναι σίγουρο. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θα επιστρέψουμε κερδισμένοι στην Αθήνα. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε θα είναι ευεργετικές για την εξέλιξη των παικτών και τους στόχους που έχουμε θέσει στις εσωτερικές διοργανώσεις». Αυτά είχε τονίσει ο προπονητής του Πανιώνιου, ο Κώστας Δήμου, όταν ρωτήθηκε για την τύχη των Νεοσμυρνιωτών στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού κυπέλλου που θα γίνονταν στην Βαρκελώνη, εκεί όπου ο «ιστορικός» θα αντιμετώπιζε την Ισπανική Μπαρτσελόνα, την Ουγγρική Βαζούτας και την γαλλική Τουρκουά με τις πολλές και ποιοτικές προσθήκες ξένων παικτών.
Πράγματι έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Πανιώνιος κέρδισε πολλές εμπειρίες αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τις τρεις ήττες στην διοργάνωση. Την Κυριακή το μεσημέρι ηττήθηκε με 15-5 από την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα (είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα με την Βαζούτας 9-18 και την Τουρκουά 9-20).
Η ισπανική ομάδα ήταν εμφανώς ανώτερη και επέβαλε την κυριαρχία της από το πρώτο λεπτό της συνάντησης. Ο Πανιώνιος έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να πάρουν σημαντικές εμπειρίες από την συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση.
Τα οκτάλεπτα του αγώνα ήταν: 2-3, 1-6, 1-3, 1-3 (τελικό 5-15).
Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους Σαλτερή, Μπουζαλά, Σπούνερ, Μπραΐμη, Γαβαλά 1, Καλαϊτζή, Αλεξίου, Δήμου 2, Μπαρακάτ 1, Καπετανάκη 1, Ζουρίδη, Κουκουνα και Λιμαράκη.