Αποτελέσματα Α’ Φάσης Πρωταθλήματος Water Polo Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2019

Με δύο αγώνες του Ομίλου Αττικής, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (7/6) η αυλαία της Προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής Γυναικών.
Στον άλλον Όμιλο (Βόλου) οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο (8/6), ενώ η Προκριματική φάση ολοκληρώνεται την Κυριακή (9/6) -και στους δύο Ομίλους- οπότε θα γνωρίζουμε τις πέντε ομάδες που παίρνουν την πρόκριση για την Τελική φάση (οι τρεις πρώτες της τελικής βαθμολογίας από τον Όμιλο Αττικής και οι δύο πρώτες από τον Όμιλο Βόλου).
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας την Παρασκευή:
ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ιλίσιο):
Αρίων Γλυφάδας – Ηλυσιακός 2-10, ΓΣ Περιστερίου – ΓΣ Ηλιούπολης 14-4.
Με αγώνες και στους δύο Ομίλους συνεχίστηκε το Σάββατο (8/6) η Προκριματική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής Γυναικών, καθώς άνοιξε η αυλαία και στον Όμιλο Βόλου, ενώ έγινε η 2η και η 3η αγωνιστική στον Όμιλο Αττικής, όπου ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες.
Οι αγώνες και στους δύο Ομίλους ολοκληρώνονται την Κυριακή (9/6) το βράδυ οπότε και κορυφώνονται οι μάχες και θα γωρίζουμε τις πέντε ομάδες που θα προκριθούν στην Τελική φάση (οι τρεις πρώτες στην τελική βαθμολογία του Ομίλου Αττικής και οι δύο πρώτες του Ομίλου Βόλου).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου:
ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ιλίσιο):
ΓΣ Ηλιούπολης – Αρίων Γλυφάδας 15-0, ΥΣ Ρόδου – ΓΣ Περιστερίου 0-24, Ηλυσιακός – ΓΣ Ηλιούπολης 12-8, Αρίων Γλυφάδας – ΥΣ Ρόδου 21-6.
Η Βαθμολογία: 1. ΓΣ Περιστερίου 6 (2 αγ.), 2. Ηλυσιακός 6 (2 αγ.), 3. ΓΣ Ηλιούπολης 3 (3 αγ.), 4. Αρίων Γλυφάδας 3 (3 αγ.), 5. ΥΣ Ρόδου 0 (2 αγ.).
ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κολυμβητήριο Βόλου):
Πανσερραϊκός – ΟΥΚ Βόλου 0-5 χωρίς αγώνα (δεν κατέβηκε ο Πανσερραϊκός που μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα και του αφαιρείται ένας βαθμός), ΟΕΑΝΑΒ – ΑΠΣ Οξυγόνο 9-6.
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (9/6) το βράδυ οι αγώνες της Προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής Γυναικών και αναδείχθηκαν οι πέντε ομάδες που προκρίνονται στην Τελική φάση της διοργάνωσης και θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α2 Γυναικών.
Οι πέντε φιναλίστ είναι: ΓΣ Περιστερίου, Ηλυσιακός, ΓΣ Ηλιούπολης (από τον Όμιλο Αττικής) και ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑΒ (από τον Όμιλο Βόλου).
Τα αποτελέσματα της Κυριακής και οι τελικές βαθμολογίες στους δύο Ομίλους:
ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ιλίσιο):
ΥΣ Ρόδου – Ηλυσιακός 0-24, ΓΣ Περιστερίου – Αρίων Γλυφάδας 8-5, ΓΣ Ηλιούπολης – ΥΣ Ρόδου 28-2, Ηλυσιακός – ΓΣ Περιστερίου 8-15.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΓΣ Περιστερίου 12
2. Ηλυσιακός 9
3. ΓΣ Ηλιούπολης 6
…………………………
4. Αρίων Γλυφάδας 3
5. ΥΣ Ρόδου 0
ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κολυμβητήριο Βόλου):
Πανσερραικός – ΑΠΣ Οξυγόνο 1-7, ΟΕΑΝΑΒ – ΟΥΚ Βόλου 6-20, ΟΕΑΝΑΒ – Πανσερραικός  12-2, ΟΥΚ Βόλου – ΑΠΣ Οξυγόνο 15-3.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΟΥΚ Βόλου 9
2. ΟΕΑΝΑΒ 6
…………………..
3. ΑΠΣ Οξυγόνο 3
4. Πανσερραϊκός -1
Σ.Σ.: Ο Πανσερραϊκός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί ένας (-1) βαθμός.
Από την Τελική Φάση, που θα γίνει 19-21 Ιουλίου, οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης, ανέρχονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές