Αποτελέσματα Β’ Γύρου Προκριματικής Φάσης Πρωταθλήματος Water Polo Α2 Γυναικών 2019

Με δύο αγωνιστικές στον έναν Όμιλο, αυτόν της Κρήτης, και με μία στον Όμιλο Αττικής ξεκίνησε το Σάββατο (4/5) ο Β’ Γύρος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Γυναικών.
Στον έναν Όμιλο, λοιπόν, αυτόν που οι αγώνες του Β’ Γύρου γίνονται στη Ηράκλειο της Κρήτης, τα πράγματα ξεκαθάρισαν μία αγωνιστική πριν από το φινάλε. Έτσι, ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ παίρνουν τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις (ό,τι κι αν γίνει στην 6η και τελευταία αγωνιστική την Κυριακή 5/5) και σιγούρεψαν την πρόκρισή τους στον Όμιλο Ανόδου της Τελικής φάσης της διοργάνωσης (όπου θα διεκδικήσουν την άνοδο Α1), ενώ ο Ιωνικός και ο ΝΟ Χανίων θα πάνε στον Όμιλο Καθόδου.
Στο άλλον Όμιλο (Αττικής, κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης) τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει και όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές (5η και 6η) που θα γίνουν την Κυριακή (5/5).
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι μέχρι στιγμής βαθμολογίες στους δύο Ομίλους:
ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ (Κολυμβητήριο Ηρακλείου):
ΝΟ Χανίων – Πανιώνιος 1-18, ΟΦΗ – Ιωνικός 14-5, ΝΟ Χανίων – Ιωνικός 3-4, ΟΦΗ – Πανιώνιος 4-13.
Η Βαθμολογία (5 αγ.):
1. Πανιώνιος 15
2. ΟΦΗ 9
………………………
3. Ιωνικός 6
4. ΝΟ Χανίων -1
ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης):
ΠΑΟΚ – Τρίτων Αμαρουσίου 5-6, ΝΟ Χίου – Μίλων 4-10.
Η Βαθμολογία (4 αγ.):
1. ΠΑΟΚ 9
2. Τρίτων Αμαρουσίου 9
3. Μίλων 6
4. ΝΟ Χίου 0
Ο ΠΑΟΚ και ο Τρίτων Αμαρουσίου, από τον Όμιλο Αττικής του Β’ Γύρου, είναι οι υπόλοιπες δύο ομάδες που συμπληρώνουν την τετράδα του Ομίλου Ανόδου της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Γυναικών, την οποία πλαισιώνουν ακόμα οι Πανιώνιος (αήττητος) και ΟΦΗ, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από το Σάββατο, από τον Όμιλο Κρήτης. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α1, στην Τελική φάση, στις 14-16/6 (Α’ Γύρος) και 19-21/7 (Β’ Γύρος). Την άνοδο θα πάρει μόνο η 1η ομάδα της τελικής κατάταξης.
Τα κορίτσια του Δικεφάλου του Βορρά και οι Μαρουσιώτισσες οριστικοποίησαν την πρόκρισή τους στον Όμιλο Ανόδου την Κυριακή (5/5) οπότε και ολοκληρώθηκαν οι αγώνες και στους δύο Ομίλους του Β’ Γύρου της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, παίρνοντας τις δύο πρώτες θέσεις στον Όμιλο Αττικής.
Σημειώνουμε ότι στον Όμιλο Καθόδου θα μετάσχουν οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες, δηλαδή οι Ιωνικός, ΝΟ Χανίων (από τον Όμιλο Κρήτης) και οι Μίλων, ΝΟ Χίου (από τον Όμιλο Αττικής). Οι αγώνες του Ομίλου Καθόδου θα γίνουν επίσης σε δύο γύρους, στις ίδιες ημερομηνίες (14-16/6 και 19-21/7) και οι δύο τελευταίες ομάδες της Τελικής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη Β΄Εθνική.
Τα αποτελέσματα της Κυριακής και οι τελικές βαθμολογίες της Α’ φάσης και στους δύο Ομίλους:
ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ (Κολυμβητήριο Ηρακλείου):
ΟΦΗ – ΝΟ Χανίων 10-6, Πανιώνιος – Ιωνικός 5-0 χωρίς αγώνα (δεν κατέβηκε ο Ιωνικός ο οποίος μηδενίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι και του αφαιρείται ένας βαθμός).
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. Πανιώνιος 18
2. ΟΦΗ 12
……………………..
3. Ιωνικός 5
4. ΝΟ Χανίων -1
Σ.Σ.: Ο Ιωνικός και ο ΝΟ Χανίων έχουν από έναν μηδενισμό και τους έχει αφαιρεθεί από ένας βαθμός.
ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης):
ΠΑΟΚ – Μίλων 8-5, ΝΟ Χίου – Τρίτων Αμαρουσίου 7-12, ΝΟ Χίου – ΠΑΟΚ 7-15, Τρίτων Αμαρουσίου – Μίλων 10-8.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΠΑΟΚ 15
2. Τρίτων Αμαρουσίου 15
……………………………..
3. Μίλων 6
4. ΝΟ Χίου 0
Η κλήρωση της Τελικής φάσης της Α2 Γυναικών θα γίνει την Τετάρτη 8/5, στις 11.30, στα γραφεία της ΚΟΕ.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές