Αποτελέσματα Εθνικής Ομάδας Καταδύσεων στο European Junior Championships in Diving,25 June-8 July 2018,Helsinki and Tampere-Finland

Τετάρτη 27/6/2018
Πρώτη ελληνική συμμετοχή την Τετάρτη (27/6) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις καταδύσεις, με τον Θεόφιλο Αυθίνο να παίρνει την 22η θέση στο 1μ. Τραμπολίνο κατηγορίας Αγοριών Α’.
Ο νεαρός Έλληνας καταδύτης συγκέντρωσε 336,85 βαθμούς από τους κριτές και είχε την 22η καλύτερη επίδοση σε σύνολο 24 καταδυτών.
Πέμπτη 28/6/2018
Διπλή ήταν η ελληνική συμμετοχή την Πέμπτη (28/6) το πρωί, στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις καταδύσεις, που διεξάγεται στο Ελσίνκι, με μία πρόκριση στον απογευματινό τελικό.
Συγκεκριμένα, ο Ιάσωνας Μωραΐτης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό της Σταθερού βατήρα 7,5μ. Β’ Κατηγορίας Αγοριών, συγκεντρώνοντας 299,95 βαθμούς (12η θέση) και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό. Αντίθετα, ο Χρηστος Μορφίδης στο ίδιο αγώνισμα ήταν 17ος με 252,80 βαθμούς και δεν κατάφερε να πάρει κι εκείνος το εισιτήριο για τον τελικό.
Το απόγευμα, εκτός από τη συμμετοχή του Μωραΐτη, δύο ακόμη Έλληνες καταδύτες, οι Νικόλαος Μόλβαλης και Αθανάσιος Τσιρίκος, βουτούν στον τελικό των 10μ. Σταθερού βατήρα, στις Συγχρονισμένες. 
Μαζί με τους καταδύτες βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος και η διεθνής Κριτής Θέμις Γεωργιάδη. 
Με δύο ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της Πέμπτης (28/6) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις καταδύσεις, που διεξάγεται στο Ελσίνκι.
Πρώτος αγωνίστηκε ο Ιάσωνας Μωραΐτης στον τελικό των 7,5μ. και 10μ. Σταθερού βατήρα, στην κατηγορία Αγοριών Β’, συγκεντρώνοντας 281,15 βαθμούς και καταλαμβάνοντας την 12η θέση. Ο Έλληνας καταδύτης έκανε μια καλή εμφάνιση, καθώς αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και λόγω μερικών λεπτομερειών δεν βρέθηκε πιο ψηλά στην κατάταξη.
Αργότερα, οι Νικόλαος Μόλβαλης και Αθανάσιος Τσιρίκος κατετάγησαν 7οι στον τελικό του αγωνίσματος των 10μ. Συγχρονισμένες από Σταθερό βατήρα. Συγκέντρωσαν συνολικά 254,13 βαθμούς και έχασαν στις λεπτομέρειες το μετάλλιο.
Παρασκευή 29/6/2018
Πολύ καλά κύλησε και η Παρασκευή (29/6) για τους Έλληνες καταδύτες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Ελσίνκι, με τον Νικόλαο Μόλβαλη να προκρίνεται στον τελικό των 3μ. Τραμπολίνο Αγοριών Α’ και τον Αθανάσιο Τσιρίκο να φτάνει επίσης πολύ κοντά στην πρόκριση.
Ο Μόλβαλης κατέκτησε την 6η θέση ανάμεσα σε 24 αθλητές συγκεντρώνοντας 470,80 βαθμούς και έτσι θα βρεθεί στον απογευματινό τελικό, ενώ ο Τσιρίκος έκανε επίσης πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή, κατέκτησε τη 13η θέση αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί στον τελικό συγκεντρώνοντας 437,25 βαθμούς, ελάχιστα πίσω από τον Γάλλο Μπογιέ (438,45). Ο νεαρός καταδύτης συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία, ενώ πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στη Β’ Κατηγορία στο Μπεργκεν της Νορβηγίας.
Την πέμπτη θέση κατέκτησε το απόγευμα της Παρασκευής (29/6) ο Νικόλαος Μόλβαλης, στον τελικό των 3μ. Τραμπολίνο κατηγορίας Αγοριών Α’, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στο Ελσίνκι. 
Ο Έλληνας καταδύτης συγκέντρωσε 488,80 βαθμούς από τους κριτές και όπως υπογράμμισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος, τόσο εκείνος όσο και ο Θάνος Τσιρίκος που δεν κατόρθωσε να προκριθεί στον τελικό, κατέβαλαν σπουδαία προσπάθεια.
Σάββατο 30/6/2018
Ολοκληρώθηκαν τα πρωινά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ελσίνκι στις καταδύσεις, με τη συμμετοχή δύο Ελλήνων αθλητών.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μορφίδης έκανε μια καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 14η θέση ανάμεσα σε 19 αθλητές, στα 3μ. Τραμπολίνο Αγοριών Β’ Κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 318,65 βαθμούς, δίχως όμως να προκριθεί στον τελικό. Από τη μεριά της, η Αγγελική Γεωργοπούλου δεν τα κατάφερε ολοκληρώνοντας στην τελευταία (16η) θέση με 228,35 βαθμούς, στο αγώνισμα των 7,5μ. Σταθερού Βατήρα.
Πάντως, και για τους δύο αθλητές αυτή ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το απόγευμα οι Μόλβαλης και Τσιρίκος θα αγωνιστούν στον τελικό των 3μ. Τραμπολίνο στις συγχρονισμένες. 
Κυριακή 1/7/2018
Σε έναν ακόμη τελικό κατάφεραν να προκριθούν το πρωί της Κυριακής (1/7) οι δύο ελπιδοφόροι καταδύτες μας, Νικόλαος Μόλβαλης και Αθανάσιος Τσιρίκος, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις καταδύσεις που διεξάγεται στο Ελσίνκι.
Οι δύο Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν στον προκριματικό των 10μ. Σταθερού βατήρα. Ο μεν Μόλβαλης κατέκτησε την 5η θέση με 450,15 βαθμούς, ενώ ο Τσιρίκος ήταν 12ος με 408,45 βαθμούς.
Με καλή εμφάνιση ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων του Ελσίνκι οι Νικόλαος Μόλβαλης και Αθανάσιος Τσιρίκος.
Στον τελικό των 10μ. Σταθερού Βατήρα Ανδρών, σε έναν συναρπαστικό αγώνα, ο Μόλβαλης κατέλαβε την 6η θέση με 439,75 βαθμούς, ενώ ο Τσιρίκος ολοκλήρωσε στην 8η θέση με 419,60 βαθμούς.