Αποτελέσματα Ημερίδας Επιδόσεων Εθνικών Ομάδων Τεχνικής Κολύμβησης,14-16 Μαϊου 2021,Ιωάννινα

Αποτελέσματα Ημερίδας Επιδόσεων Εθνικών Ομάδων Τεχνικής Κολύμβησης,14-16 Μαϊου 2021,Ιωάννινα

Όρια από τέσσερις για τα Παγκόσμια Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, στην πρεμιέρα
Τέσσερις αθλητές και αθλήτριές μας κατάφεραν να πιάσουν τα όρια για τη συμμετοχή τους με τις Εθνικές ομάδες στα επερχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, από τους πρωϊνούς κιόλας προκριματικούς της πρώτης αγωνιστικής της Ημερίδας Επιδόσεων Εθνικών Ομάδων στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας στα Γιάννενα, την Παρασκευή (14/5). Η Ημερίδα θα ολκληρωθεί την Κυριακή (16/5).
Συγκεκριμένα όσοι έπιασαν τον στόχο:
Ο Αναστάσιος Μυλωνάκης (ΑΝΟ Αργυρούπολης), στα 50 μ. άπνοια, έπιασε όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (που θα γίνει στο 3-9 Ιουλίου Τομσκ της Ρωσίας) με χρόνο 14.36.
Η Κατερίνα Μανιάτη (ΝΟ Αμφιθεας), στα 200 μ. δίπλα πεδιλα, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεεανίδων (που θα γίνει 13-19 Ιουνίου Λινιάνο της Ιταλίας) με χρόνο 1:49.42.
Ο Βασίλης Χατζηδάκης (ΝΟ Χανίων), στα 50 μ. άπνοια, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεναίδων με χρόνο 15.25.
Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς (Δελφίνια Περιστερίου) στα 50 μ. άπνοια, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων με χρόνο 15.62.
Άλλοι δύο έπιασαν όρια και τρεις ακόμα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή στα Παγκόσμια πρωταθλήματα
Άλλοι δύο αθλητές μας κατάφεραν να πιάσουν τα όρια και τρεις ακόμα να τα επιβεβαιώσουν, για τη συμμετοχή τους με τις Εθνικές ομάδες στα επερχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, από τους απογευματινούς τελικούς της πρώτης αγωνιστικής ημέρας της Ημερίδας Επιδόσεων Εθνικών Ομάδων στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας στα Γιάννενα, την Παρασκευή (14/5). Η Ημερίδα συνεχίζεται αύριο Σάββατο (15/5) πρωί και απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (16/5).
Συγκεκριμένα όσοι έπιασαν και επιβεβαίωσαν τον στόχο:
Αναστάσιος Μυλωνάκης (ΑΝΟ Αργυρούπολης) 50 μ. άπνοια 14.13, επιβεβαίωση ορίου για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (που θα γίνει στο 3-9 Ιουλίου Τομσκ της Ρωσίας).
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (Δελφίνια Πτολεμαϊδας) 200 μ. διπλά πέδιλα 1.36.51, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
Κατερίνα Μανιάτη (ΑΝΟ Αμφιθέας) 200 μ. διπλά πέδιλα 1.49.08, επιβεβαίωση ορίου για Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων (13-19 Ιουνίου Λινιάνο Ιταλίας).
Καλτσουκαλάς Γιώργος (Δελφίνια Περιστερίου) 50 μ. άπνοια 15.49, επιβεβαίωση ορίου για Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων.
Απόστολος Λαμπαδάρης (ΚΟ Καλαμαριάς) 200 μ. επιφάνεια 1.27.06, όριο για Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων.
Τρία ακόμη όρια για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα
Τρεις αθλητές έπιασαν το όριο για τη συμμετοχή τους στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του καλοκαιριού κατά τους πρωϊνούς προκριματικούς της δεύτερης ημέρας (Σάββατο 15/5) των αγώνων της Ημερίδας Επιδόσεων τεχνικής κολύμβησης για τη συγκρότηση των Εθνικών ομάδων, στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, στα Γιάννενα και σε διαφορετικά αγωνίσματα από αυτά που το είχαν καταφέρει κατά τη χθεσινή πρεμιέρα.
Αναλυτικά:
Αναστάσιος Μυλωνάκης (ΑΝΟ Αργυρουπολης) 50 μ. επιφάνεια 15.28, όριο συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Τομσκ της Ρωσίας, 3-9 Ιουλίου.
Γιώργος Καλτσουκαλάς (Δελφίνια Περιστεριού) 50 μ. επιφάνεια 16.44, όριο για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Νεναίδων (Λιλιάνο 13-19 Ιουνίου).
Βασίλης Χατζηδάκης (ΝΟ Χανίων) 50 μ. επιφάνεια 16.60, όριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων.
Φινάλε με έξι ακόμη όρια και δύο πανελλήνια ρεκόρ Νέων και Νεανίδων
Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία της  Ημερίδας Επιδόσεων Εθνικών Ομάδων τεχνικής κολύμβησης, στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας στα Γιάννενα, την Κυριακή (16/5) το βράδυ. Στο φινάλε της διοργάνωσης πέντε αθλητές και αθλήτριές μας έπιασαν έξι ακόμη όρια για τα επερχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, ενώ δύο από αυτούς σημείωσαν και πανελλήνια ρεκόρ Νέων και Νεανίδων.
Πρωταγωνιστές ήταν, λοιπόν: Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς των Δελφινιών Περιστερίου, που στους απογευματινούς τελικούς της τρίτης και τελευταίας ημέρας, στα 400 μ. υποβρύχιο, με χρόνο 2.56.55, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων (Λιλιάνο Ιταλίας 13-19/6), που παράλληλα αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Το πρωί, στους προκριματικούς, ο Καλτσουκαλάς είχε πιάσει όριο για το Παγκόσμιο Νέων και στα 100 μ. επιφάνεια με 37.44. Επίσης η Κατερίνα Μανιάτη (του ΝΟ Αμφιθέας) 100 μ. διπλά πέδιλα, 49.28, το απόγευμα με όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων και πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, που το κατέρριψε για δεύτερη φορά, καθώς το είχε κάνει και το πρωί.
Οι υπόλοιποι που κατάφεραν τον στόχο στα αγωνίσματά τους στο φινάλε:
Χρήστος Μπόνιας (ΝΟ Αμφιθέας) 100 μ. δπλά πέδιλα, 42.48, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Τομσκ Ρωσίας 3-9/7).
Αναστάσιος Μυλωνάκης (ΝΟ Αργυρούπολης) 100 μ. επιφάνεια, 34.55, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
Ευστράτιος Ηλιάκης (Γλαύκος Περιστερίου) 400 μ. υποβρύχιο, 3.01.83, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές