Αποτελέσματα ημιτελικού Women’s Water Polo Olympic Games Qualification Tournament 2020,19-24 January 2021,Trieste-Italy

Χάθηκε το ολυμπιακό όνειρο. Οι μεγάλες προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών σε όλη την προηγούμενη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά, στην Τεργέστη, διαψεύστηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Ολλανδία, δηλαδή τον αγώνα που ήταν και ο καθοριστικός για την υπόθεση – πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ομάδα του Τεό Λοράντου, στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση, με κακές επιθετικές επιλογές και αφλογιστία, κυρίως στον απίστευτα κακό παίκτη παραπάνω, ηττήθηκε με 7-4 από τις “οράνιε” και έχασε το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη που θα γίνει το καλοκαίρι στο Τόκιο.
Ήταν ένα παιχνίδι συγκλονιστικό, στην κόψη του ξυραφιού. Στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η Εθνική μας, με πολύ καλή άμυνα στα δύο πρώτα οκτάλεπτα και την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου σε τρομερή φόρμα, κατάφερνε να έχει τον έλεγχο και να προηγείται με ένα και δύο γκολ διαφορά, αφού, παρά το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, βρήκε λύσεις από την περιφέρεια (1-3 και 3-4 στο φινάλε του ημιχρόνου).
Στη συνέχεια, όμως, η αστοχία στον τομέα ‘παίκτης παραπάνω’, που έφτασε και στο κάκιστο ποσοστό 0/10, άγχωσε τις διεθνείς, η ψυχολογία έπεσε στο ναδίρ, ο Λοράντος δεν μπόρεσε να διορθώσει τα πράγματα από τον πάγκο, παρά τις προσπάθειες που έκανε, οι Ολλανδέζες το εκμεταλλεύτηκαν, βρήκαν λύσεις και στον π.π. και στην κόντρα και από περιφέρεια και έφτασαν στη νίκη. Με την Εθνική μας να μη σκοράρει ούτε ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας πάθει μπλακ άουτ.
Η Ολλανδία είχε 2/6 π.π., 1/1 πέναλτι, 2 κόντρα, 2 περιφέρεια. Η Ελλάδα είχε Ελλάδα 0/10 π.π., 1 φουνταριστός, 3 περιφέρεια.
Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:
Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μέχενς 1-0 (πέναλτι) 7.44, Τσουκαλά 1-1 (περιφ.) 7.15, Μαργ. Πλευρίτου 1-2 (περιφ.) 4.51.
Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μυριοκεφαλιτάκη 1-3 (φουντ.) 5.34, Σλέεκινγκ 2-3 (περιφ.) 4.16, Βαν Ντε Κράατς 3-3 (κόντρα) 1.31, Ελευθεριάδου 3-4 (περιφ.) 0.06.
Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μέχενς 4-4 (περιφ.) 6.04,  Βαν ντερ Σλουτ 5-4 (π.π.) 1.43.
Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μέχενς 6-4 (κόντρα) 6.51, Βαν Ντε Κραατς 7-4 (π.π.) 5.10.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 7-4
Οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-0, 2-0.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (‘Αρνο Χάβενγκα): Βίλεμτζ, Μέχενς 3, Τζενέε, Βαν Ντερ Σλουτ 1, Γουλβς, Στόμφορστ, Ρόγκε, Σέβενιτς, Κέουνινγκ, Κούλχαας, Βαν Ντε Κράατς 2, Σλέέκινγκ 1, Κοέντερς.
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ., Πλευρίτου Ελ., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.
Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Πέρις (Κροατία).
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές