Αποτελέσματα Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων / Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα,18-22 Ιουλίου 2018,Βουδαπέστη-Ουγγαρία

Στη 10η θέση η Δίπλα στο Ελεύθερο Σόλο, 11η η Ταξοπούλου στο Τεχνικό Σόλο
  18.07.2018 
Την 10η θέση στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη (18/7) το βράδυ, κατέκτησε η Ιφιγένεια Δίπλα.
Η Ελληνίδα εκπρόσωπος είχε πάρει την πρόκριση από τον πρωινό προκριματικό, (επίσης ως 10η), και στο βραδινό τελικό, όπου μετείχαν οι 12 καλύτερες, βαθμολογήθηκε με 82,1667 β. και κατετάγη 10η.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Βαρβάρα Σουμπότινα, το ασημένιο η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα και το χάλκινο η Γιαπωνέζα Μάνα Φουτζιβάρα.
Λίγο νωρίτερα, στον τελικό του Τεχνικού Σόλο η Άννα Μαρία Ταξοπούλου πήρε την 11η θέση (απευθείας τελικό και χωρίς προκριματικό) με 81,4964 β. Ίδια ήταν κι εδώ η κατάταξη στα μετάλλια.
Ένατη θέση στους τελικούς τόσο στο Τεχνικό όσο και στο Ελεύθερο Ντουέτο
  19.07.2018
Την 9η θέση στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ντουέτου κατέλαβαν οι Άννα Μαρία Ταξοπούλου και Γεωργία Βασιλοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης (19/7), δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, στη Βουδαπέστη.
Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είχαν προκριθεί από τον πρωϊνό προκριματικό, (επίσης ως 9ες) ανάμεσα σε 35 Ντουέτα, στις 12 καλύτερες του βραδινού τελικού, εκεί όπου βαθμολογήθηκαν με 83,1667 β. και κατετάγησαν 9ες στον κόσμο.
Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Ρωσίδες Λαντνάια – Μινάεβα, το ασημένιο οι Ουκρανές δίδυμες Αλεκσίιβα και το χάλκινο οι Γιαπωνέζες Βάντα και Φουτζιβάρα.
Λίγο νωρίτερα, στον απευθείας τελικό του Τεχνικού Ντουέτου η Άννα Μαρία Ταξοπούλου με παρτενέρ αυτή τη φορά την Ιφιγένεια Δίπλα, κατέλαβαν επίσης την 9η θέση με 81,8581 β., ανάμεσα σε 33 Ντουέτα από όλον τον κόσμο.
Το χρυσό μετάλλιο και στο Τεχνικό Ντουέτο πήραν οι Ρωσίδες Λαντάια – Μινάεβα, το ασημένιο οι Ουκρανές δίδυμες Αλεκσίιβα και το χάλκινο οι Γιαπωνέζες αδερφές Λιου.
Ένατη η Εθνική στο Τεχνικό Ομαδικό
  20.07.2018 
Την 9η θέση στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Ομαδικού κατέλαβε η Εθνική μας Ομάδα κατά την τρίτη ημέρα των αγωνισμάτων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, την Παρασκευή (20/5), στη Βουδαπέστη.
Οι Βασιλική Κοφίδη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Αναστασία Κουτσελίνη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Όλγα Κουργιαντάκη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα,  Βιολέτα Ζουζούνη βαθμολογήθηκαν με 82,1558 β. και κατετάγησαν 9ες ανάμεσα σε 20 ομάδες που πήραν μέρος στον απευθείας τελικό.
Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία (92,7347), το ασημένιο η Ουκρανία (90,3331) και το χάλκινο η Ιαπωνία (89,0176).
Τέταρτο το Μικτό Ντουέτο στο Τεχνικό, όγδοη η Εθνική στο Ελεύθερο Ομαδικό
  21.07.2018
Την 4η θέση στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου κατέλαβαν οι Νικολέττα Παπαγεωργίου και Βασίλης Γκορτσιλάς, το απόγευμα του Σαββάτου (21/7), τέταρτη και προτελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, στη Βουδαπέστη.
Το ζευγάρι της Ελλάδας βαθμολογήθηκε με 74,3927 β. και κατετάγη αμέσως μετά τα μετάλλιο, 4ο.
Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Μικτό Ντουέτο κατέκτησαν οι Αλίνα Μαντουλένκο – Μιχαήλ Βασίλεβ από τη Ρωσία, το ασημένιο οι Ζαγκ Γι Γιάο και Χάο Γιου Σι από την Κίνσ και το χάλκινο οι Κάνα Μινιαούτσι και Τζίμα Ιβασάκι από την Ιαπωνία.
Λίγο αργότερα, στον Τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού η Εθνική μας ομάδα έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, βαθμολογήθηκε με 83.5000 β. και κατέλαβε την 8η θέση ξεπερνώντας για λίγο τις ΗΠΑ σε σχέση με το Τεχνικό, αλλά και τον πρωινό προκριματικό που ήταν 9η.
Την ομάδα αποτελούσαν οι Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Όλγα Κουργιαντάκη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Νικολέττα Παπαγεωργίου, Βιολέτα Ζουζούνη, Βασιλική Κοφίδη, Ιφιγένεια Δίπλα.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, το ασημένιο η Ουκρανία και το χάλκινο η Ιαπωνία.
Φινάλε με 8η θέση στο Κόμπο και 4η στο Ελεύθερο Μικτό Ντουέτο
  22.07.2018
Με την 8η θέση στον κόσμο, που κατέκτησε στον τελικό του Κόμπο, ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, στην πέμπτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή (22/7) το βράδυ στη Βουδαπέστη.
Οι Βιολέτα Ζουζούνη, Όλγα Κουργιαντάκη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Αναστασία Δοδοντζίδη, Αναστασία Κουτσελίνη, Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Ευδοκία Φανού, Γεωργία Βασιλοπούλου βαθμολογήθηκαν με 83,5667 β. και κατετάγησαν 8ες. (Το πρωί, από τον προκριματικό του αγωνίσματος, οι Ελληνίδες είχαν προκριθεί ως 7ες στον τελικό με 83,9333 β.).
Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία, το ασημένιο η Ουκρανία και το χάλκινο η Ιαπωνία.
Νωρίτερα από τον τελικό του Κόμπο, το απόγευμα της Κυριακής, οι Νικολέττα Παπαγεωργίου και Βασίλης Γκορτσιλάς πήραν την 4η θέση στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Μικτού Ντουέτου με 75,1000 β.
Το χρυσό μετάλλιο πήρε κι εδώ η Ρωσία, ενώ το ασημένιο κατέκτησε η Κίνα και το χάλκινο η Ιαπωνία.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές