Αποτελέσματα μικρού τελικού Women’s Water Polo Olympic Games Qualification Tournament 2020,19-24 January 2021,Trieste-Italy

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών αποχαιρέτισε με ψηλά το κεφάλι και με μια εξαιρετική εμφάνιση το Προολυμπιακό Τουρνουά της Τεργέστης, καθώς επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 10-4 επί της οικοδέσποινας Ιταλίας στον μικρό τελικό και πήρε την 3η θέση.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άφησε πίσω του την ήττα σοκ του Σαββάτου από την Ολλανδία, πους της στέρησε το ολυμπιακό εισιτήριο και ξέσπασε στις διοργανώτριες του τουρνουά Ιταλίδες, με μια εντυπωσιακή επικράτηση που κρατάει ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια, καθώς φαίνεται ότι μπορεί να επενδύσει στο μέλλον. (Παράλληλα ελπίζει στη μικρή πιθανότητα, ότι τελικά ίσως αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Νότια Αφρική ή υπάρχουν εξελίξεις με τη Ρωσία και με την 3η θέση στο Προολυμπιακό να βρεθεί τελικά στο φετινό κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη).
Καταπληκτική άμυνα έπαιξαν για ακόμη έναν αγώνα τα κορίτσια του Τεό Λοράντου. Ειδικότερα η λειτουργία στον παίκτη λιγότερο ήταν υποδειγματική (στις πολλές αποβολές που έδιναν εις βάρος τους οι διαιτητές και είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν με τρεις ποινές βασικές παίκτριες).
Η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν και πάλι υπέροχη όπως σε όλο το τουρνουά. Το ελληνικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω ήταν και πάλι σχετικά αδύναμο, ωστόσο η Ελλάδα είχε άλλους τρόπους να φθάνει με συνέπεια προς τα ιταλικά δίχτυα και με πείσμα από το ξεκίνημα οι διεθνείς ήθελαν το αποτέλεσμα και τους αξίζει το χειροκρότημα για τη μεγάλη προσπάθεια.
Οι κοπέλες μας βρήκαν το κίνητρο να τα δώσουν όλα σε έναν αγώνα χωρίς αντίκρισμα και η ομάδα είχε τη σωστή νοοτροπία, κάτι που οφείλει να διατηρήσει για τα επόμενα χρόνια.
Πρώτη σκόρερ της Εθνικής μας η Χριστίνα Τσουκαλά με 4 γκολ, πολύ καλές η Ελευθεριάδου και η Ελευθερία Πλευρίτου, καταπληκτικές και οι Ξενάκη, Μυριοκεφαλιτάκη από τη θέση του φουνταριστού, αλλά καμία δεν υστέρησε, καθώς ήταν όλες υπέροχες.
Η Ελλάδα είχε 2/8 π.π, 1 φουνταριστό, 1 κόντρα, 1 περιφ. 6 μ., 5 περιφέρεια ίσα. Η Ιταλία 2/13 π.π., 2 περιφέρεια.
Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:
Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Τσουκαλά 1-0 (περιφ.) 7.34, Τσουκαλά 2-0 (π.π.) 5.32. Ελευθεριάδου 3-0 (περιφ.) 4.07, Νίνου 4-0 (περιφ.) 2.25, Τσιαπίνι 4-1 (π.π.) 0.59.
Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Τσιαπίνι 4-2 (περιφ.) 5.21.
Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Ξενάκη 5-2 (φουντ.) 7.35, Γκαριμπότι 5-3 (περιφ.) 6.32, Ελ. Πλευρίτου 6-3 (περιφ.) 6.12, Ελ. Πλευρίτου 7-3 (περιφ. 6 μ.) 4.00, Τσουκαλά 8-3 (περιφ.) 2.01.
Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γκαριμπότι 8-4 (π.π.) 6.35, Ελευθεριάδου 9-4 (κόντρα) 4.55, Τσουκαλά 10-4 (π.π.) 1.28,
ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 10-4
Οκτάλεπτα: 4-1, 0-1, 4-1, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 4, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ., Πλευρίτου Ελ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.
ΙΤΑΛΙΑ (Πάολο Τσίτσα): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι 2, Αβένιο, Κουεϊρόλο, Αϊέλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι, Τζιουστίνι, Παλμιέρι, Τσιαπίνι 2, Βιακάβα, Σπαράνο.
Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Βαρκόνι (Ουγγαρία)
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές