Αποτελέσματα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων,29-31 Οκτωβρίου 2021,Πάτρα

Τα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο Τεχνικό Ομαδικό και οι Καράγγελου / Φραγκάκη του ΝΟΒΑ στο Τεχνικό Ντουέτο κατέκτησαν τα πρώτα χρυσά μετάλλια  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων, η αυλαία του οποίου άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (29/10) στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.
Στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού, τα Σκαθάρια του ΑΝΟΜ με τις Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Γεωργία Ζώταλη, Ελένη Ηλιάνα Καραμάνη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Βασιλική Μολώζη, Κατερίνα Μπέκου, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου (αναπλ. Μαρίνα Βασιλοπούλου, Ζαφειρία Μουρατίδη) πήραν την πρωτιά καθώς βαθμολογήθηκαν με 76,5168 β. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟΒΑ με 74,6347 β. και το χάλκινο ο ΝΟ Χανίων με 73,7393 β.
Στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου το καλύτερο πρόγραμμα, που τους ανέβασε και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, εκτέλεσαν οι Ζωή Kαράγγελου / Ελένη Φραγκάκη (αναπλ. Μαρία Μουραβά) του ΝΟΒΑ με 78,7581 βΑργυρό μετάλλιο για τις Αντριάνα Μισίκεβιτς / Πηνελόπη Καραμέσιου του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 77,8010 β., ενώ το χάλκινο πήραν οι Ζωή Αγραφιώτη / Κωνσταντίνα Φιλέντα του Πανσερραϊκού με 74.7643 β.
Η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ στο Τεχνικό Σόλο, οι Πηνελόπη Καραμέσιου / Αντριάνα Μισίκεβιτς του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο Ελεύθερο Ντουέτο, αλλά και τα κορίτσια του ΑΝΟΜ στο Κόμπο πρωταγωνίστησαν στη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της Πάτρας, το Σάββατο (30/10), κατακτώντας τα χρυσά μετάλλια στους αντίστοιχους τρεις τελικούς.
Στον τελικό του Τεχνικού Σόλο, μάλιστα, η ομάδα του Βόλου πέτυχε το 1-2 στο βάθρο. Η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ εκτέλεσε καλύτερα από όλες το πρόγραμμά της και πήρε την πρωτιά με 78,6621 βαθμούς. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε, με μικρή διαφορά από την πρώτη, η Ελένη Φραγκάκη (του ΝΟΒΑ) με 78,5430 β., ενώ το χάλκινο πήρε η Πηνελόπη Καραμέσιου του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 77,2408 β.
Χρυσές στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου αναδείχθηκαν οι Πηνελόπη Καραμέσιου / Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου) του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με βαθμολογία 79,2333 β. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ζωή Καράγγελου / Ελένη Φραγκάκη (αναπλ. Ιφιγένεια Καραγιάννη) του ΝΟΒΑ με 78,9000 β.. Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης πήρε και το χάλκινο σε αυτό το αγώνισμα με τις Γεωργία Ζώταλη / Βασιλική Μολώζη, που βαθμολογήθηκαν με 76,7667 β.
Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρο στο Κόμπο βρέθηκαν οι κοπέλες του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα οι Μαρίνα Βασιλοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Γεωργία Ζώταλη, Ελένη Ηλιάνα Καραμάνη, Ηλιάνα Καραμάνη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζαφειρία Μουρατίδη, Κατερίνα Μπέκου, Ρέα Νάκο, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου, που βαθμολογήθηκαν με 79,1000 β. στον τελικό. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Πανσερραϊκός με 78,7333 β. και το χάλκινο ο ΝΟ Χανίων με 77,8333 β.
Ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες (ΝΟΒΑ) κατέκτησε τον τίτλο στο συναρπαστικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (31/10) στο κολυμβητήριο “Αντ. Πεπανός” της Πάτρας και με το οποίο τελείωσαν οι εγχώριες διοργανώσεις του αθλήματος για το 2021.
Ο ΝΟΒΑ πρώτευσε στην τελική βαθμολογία των συλλόγων με 155,5 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με μόλις ενάμιση βαθμό λιγότερο, 154 β. Τρίτος είναι ο Πανσερραϊκός με 122 β.
Στο φινάλε των αγώνων, λοιπόν, έγιναν οι τελικοί στο Ελεύθερο Ομαδικό, όπου το χρυσό μετάλλιο πήραν τα κορίτσια του ΝΟ Χανίων και στο Ελεύθερο Σόλο, όπου η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό. Πιο συγκεκριμένα:
Την ομάδα του ΝΟ Χανίων που κατέκτησε την πρωτιά στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού αποτελούσαν οι Αναστασία Εικοσιπεντάκη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Γαρυφαλιάνα Νίκου, Μαρία Ξηφαράκη, Αγγελική Τζατζιμάκη, Μαρία Τσιφετάκη, Μαρία Κοκκινάκη (αναπλ. Μαρία Μηνά, Ελένη Μπλεμπλιδάκη) και βαθμολογήθηκαν με 78,1667 β. Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 76,9000 β., ενώ το χάλκινο πήρε ο ΚΟΗ με 74,9333 β.
Στον τελευταίο τελικό της διοργάνωσης, στο Ελεύθερο Σόλο, η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ πρώτευσε με 81,2000 β. Η συναθλήτριά της στον ΝΟΒΑ Ελένη Φραγκάκη πήρε το αργυρό μετάλλιο με 79,8333 β. Το χάλκινο πήρε η Κρυσταλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα με 78,5000 β.

FREE COMBINATION ΤΕΛΙΚΟΣ

ΝΤΟΥΕΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΣΟΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΟΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές