Πρόκριση για τον ΑΝΟ Γλυφάδας, με νικηφόρο πέρασμα από τα Χανιά (9-6)
Με κορυφαίο σκόρερ τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που πέτυχε 6 από τα 9 γκολ, ο ΑΝΟ Γλυφάδας επικράτησε με 9-6 του ΝΟ Χανίων, στο κολυμβητήριο της κρητικής πόλης, στο εναρκτήριο παιχνίδι της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στην υδατοσφαίριση και προκρίθηκε στους “8” της διοργάνωσης.
Οι Γλυφαδιώτες πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα από το δεύτερο οκτάλεπτο, πέρασαν ακόμα και με 5-1 και κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό και να κρατήσουν τη μεγάλη νίκη μέχρι το φινάλε και το τελικό 9-6 υπέρ τους.
Άνετο πέρασμα για Ολυμπιακό, 19-2 στην Πάτρα τον ΝΟΠ
Με χαρακτηριστική ευκολία, όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός νίκησε με 19-2 τον ΝΟ Πατρών, στο κολυμβητήριο “Αντ. Πεπανός” της αχαϊκής πρωτεύουσας, για την Α? Φάση του κυπέλλου Ελλάδας της Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και προκρίθηκε στους “8”.
Οι ερυθρόλευκοι κατέβηκαν στην Πάτρα με δέκα παίκτες, αρκετοί από τους οποίους νεαροί, συνήθως αναπληρωματικοί (έλειπαν επτά βασικοί) και είχε ως πρώτο σκόρερ τον Σπύρο Γαβαλά που σημείωσε 5 γκολ. Ο ΝΟΠ σκόραρε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.
Στα πέναλτι η πρόκριση του ΝΟ Χίου, 14-13 τον Απόλλωνα Σμύρνης και άτυπη ρεβάνς
Συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε είχε ο αγώνας της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, ανάμεσα στον ΝΟ Χίου και τον Απόλλων Σμύρνης, που κρίθηκε στα πέναλτι με συνολικό σκορ 14-13 υπέρ των Χιωτών, που πήραν και την πρόκριση στους “8” και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους με 16-13 στο προ ημερών μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α1.
Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 10-10 και ήταν συναρπαστικός. Ο ΝΟ Χίου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και βρέθηκε να προηγείται με 5-0, αλλά στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου (ημίχρονο) ο Απόλλων μείωσε σε 5-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7-2 στην τρίτη περίοδο, αλλά οι Απολλωνιστές βρήκαν ψυχικά αποθέματα, έκαναν ένα επιμέρους 4-1 και μείωσαν στο τέλος του τρίτου σε 8-6, ενώ στις αρχές του τέταρτου ισοφάρισαν σε 8-8. Οι Χιώτες, όμως, πέτυχαν ένα σερί 2-0 με τους Καρακάση και Ρουστάμοφ και προηγήθηκαν 10-8, στο 1.40 πριν από το φινάλε. Όμως, δύο γκολ που πέτυχαν οι Γιαννουρής και Λ. Μαυρωτάς έφεραν την ισοφάριση (22 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη). Ο ΝΟ Χίου έχασε την τελευταία επίθεση με παραπάνω και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Εκεί οι Χιώτες ήταν απόλυτα εύστοχοι στα τέσσερα πρώτα, ενώ για τους Απολλωνιστές αστόχησαν οι Δ. Δερμιτζάκης και Γιαννουρής, κι έτσι έγινε το 4-3 και το τελικό 14-13, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της μαστίχας.
Στον πάγκο του ΝΟ Χίου ήταν ο Μάκης Μικέδης λόγω τιμωρίας του Μιχάλη Λαζαρίδη.
Ανατροπή και πρόκριση με Καλαϊτζή ο Πανιώνιος, 8-7 τον ΟΦΗ
Τα βρήκε σκούρα ο Πανιώνιος με τον ΟΦΗ στο μεταξύ τους παιχνίδι για την Α’ (Προκριματική) φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, αλλά πήρε τη νίκη – πρόκριση στους “8” με 8-7, στο τελευταίο οκτάλεπτο με ανατροπή, την οποία πέτυχε με δύο γκολ του Γιώργου Καλαϊτζή (ΦΩΤΟ), ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα (πέτυχε συνολικά 4).
Ο ΟΦΗ, με κορυφαίο τον Παναγιώτη Κλήμο, κατάφερε να έχει προβάδισμα από το ξεκίνημα, μέχρι και το 6-7, αλλά ο Καλαϊτζής, στο 3.44 πριν από τη λήξη του αγώνα ισοφάρισε σε 7-7 και στο 2.38 πέτυχε το νικητήριο γκολ που τον έστειλε στην επόμενη φάση.
Πήρε τον… αέρα του ΠΑΟΚ και την πρόκριση ο Εθνικός, 9-5 στο Ποσειδώνιο
Ο Εθνικός πέρασε και πάλι νικηφόρα από το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, αφού μετά την επικράτησή του στο πρωτάθλημα πριν από περίπου ενάμιση μήνα, νίκησε τον ΠΑΟΚ και για το Κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση Ανδρών, με 9-5, τον απέκλεισε και πέρασε εκείνος στη φάση των “8”.
Η ομάδα του Κουντουδιού πήρε ένα προβάδισμα ενός γκολ από το δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά με ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο έκανε και τη διαφορά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.
Πέρασε εύκολα το Παλαιό Φάληρο, 14-4 τον ΟΦΘ, σε όμορφη ατμόσφαιρα
Το Παλαιό Φάληρο ήταν φυσικά το φαβορί, επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό και νίκησε εύκολα τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης με 14-4, στο μεταξύ τους αγώνα της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας και την πρόκριση στους “8”.
Στις εξέδρες του κολυμβητηρίου, όμως, υπήρξε πανηγυρική ατμόσφαιρά από τους οπαδούς του ΟΦΘ που τις είχαν κατακλύσει και χαιρόταν και γιόρταζαν, με ιαχές, κόρνες και ταμπούρλα, για την επιστροφή της ομάδας τους σε μια μεγάλη διοργάνωση, τη δεύτερη τη τάξει στο εσωτερικό, μετά από πολλά χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι θα αγωνιστούν στην Α2 Ανδρών.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Φαληριώτες έλεγξαν από την αρχή τον αγώνα και σε ρυθμούς ρελαντί έφτασαν στη νίκη και στη μεγάλη διαφορά.
Με περίπατο η πρόκριση για τον ΝΟ Βουλιαγμένης, 26-3 τον Νηρέα Χαλανδρίου
Ο κάτοχος του τίτλου ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε με περίπατο και με το εντυπωσιακό σκορ 26-3 τον Νηρέα Χαλανδρίου (ομάδα Α2 κατηγορίας), στον μεταξύ τους αγώνα που έκλεισε το πρόγραμμα της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, στο κολυμβητήριο του Λαιμού και έτσι προκρίθηκε εύκολα στους “8”.
Ο Λούδης χρησιμοποίησε πολλούς από τους νεαρούς παίκτες του για μεγάλο διάστημα στο αγώνα.