Αποτελέσματα Τελικής Φάσης Πρωταθλήματος Water Polo Α2 Γυναικών 2018

Ξεκίνησαν το Σάββατο (14/7) οι αγώνες των Ομίλων Ανόδου (κολ. Ν. Σμύρνης) και Καθόδου (κολ. Ηλιούπολης) της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Γυναικών. Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή, αλλά στον Όμιλο Ανόδου, από τις πρώτες δύο κιόλας αγωνιστικές, το Σάββατο κρίθηκε ποια ομάδα παίρνει την άνοδο στην Α1. Είναι ο ΝΟ Λάρισας, που τα καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η ομάδα της Λάρισας εξασφάλισε και μαθηματικά από το Σάββατο το εισιτήριο ανόδου καθώς έκανε δύο νίκες στον Όμιλο, επί του ΝΟ Χίου με 18-12 και επί του Πανιωνίου με 13-7 και έφτασε στους 6 β. Οι ΝΟ Χίου και Πανιώνιος, εξάλλου, έχουν από μια νίκη (επί του τελευταίου ΝΟ Χανίων) και ισοβαθμούν στη 2η θέση με 3 β., οπότε ακόμα κι αν χάσει στην 3η και τελευταία αγωνιστική, την Κυριακή (15/7) το πρωί, ο ΝΟ Λάρισας από τον ΝΟ Χανίων, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι ΝΟ Χίου – Πανιώνιος, οι Λαρισινοί ευνοούνται και παίρνουν πρωτιά.
Η αυλαία άνοιξε και στον Όμιλο Καθόδου, αλλά μόνο με τους δυο αγώνες της 1ης αγωνιστικής όπου είχαμε τις νίκες των ΠΑΟΚ και Ιωνικού.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου στους Ομίλους Ανόδου και Καθόδου:
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΟΔΟΥ (Κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης):
ΝΟ Χανίων – Πανιώνιος 7-10, ΝΟ Λάρισας – ΝΟ Χίου 18-12, ΝΟ Λάρισας – Πανιώνιος 13-7, ΝΟ Χανίων – ΝΟ Χίου 10-11.
Η Βαθμολογία (2 αγ.):
1. ΝΟ Λάρισας 6
…………………………..
2. ΝΟ Χίου 3
3. Πανιώνιος 3
4. ΝΟ Χανίων 0
ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΘΟΔΟΥ (Κολυμβητήριο Ηλιούπολης):
ΓΣ Ηλιούπολης – ΠΑΟΚ 3-10, Ηλυσιακός – Ιωνικός 5-8.
Στην τριπλή ισοβαθμία κρίθηκε η παραμονή στην Α2 Γυναικών της υδατοσφαίρισης, καθώς οι αγώνες του Ομίλου Καθόδου της Τελικής φάσης κράτησαν το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, την Κυριακή (15/7) το βράδυ. Τελικά ευνοήθηκαν οι ΠΑΟΚ και Ιωνικός (6 β.) και παρέμειναν στην κατηγορία, ενώ υποβιβάστηκε ο ισόβαθμός τους Ηλυσιακός (6 β.) μαζί με τον ΓΣ Ηλιούπολης (0 β.).
Τα αποτελέσματα στους αγώνες της Κυριακής και η τελική βαθμολογία:
ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΘΟΔΟΥ (Κολυμβητήριο Ηλιούπολης):
ΓΣ Ηλιούπολης – Ιωνικός 7-10, Ηλυσιακός – ΠΑΟΚ 9-4, Ηλυσιακός – ΓΣ Ηλιούπολης 9-5, ΠΑΟΚ – Ιωνικός 12-2.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΠΑΟΚ 6
2. Ιωνικός 6
…………………..
3. Ηλυσιακός 6
4. ΓΣ Ηλιούπολης 0
Στον Όμιλο Ανόδου ο ΝΟ Λάρισας έκανε το 3 στα 3 και εκτός από την άνοδο στην Α1 κατέκτησε, φυσικά, πανηγυρικά και τον τίτλο του πρωταθλητή.
Στους δύο αγώνες της Κυριακής τα αποτελέσματα ήταν:
ΝΟ Χανίων – ΝΟ Λάρισας 4-14, ΝΟ Χίου – Πανιώνιος 8-10.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΝΟ Λάρισας 9
…………………..
2. Πανιώνιος 6
3. ΝΟ Χίου 3
4. ΝΟ Χανίων 0
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές