Αποτελέσματα Τελικών Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Water Polo Ανδρών 2021

Με αγώνες και στους δύο Ομίλους άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (24/9) η αυλαία της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, από την οποία θα προκύψουν και τα τρία εισιτήρια ανόδου στην Α2 Ανδρών.
Οι αγώνες των Ομίλων θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (25/9) το βράδυ, οπότε και θα προκύψουν οι δύο ημιτελικοί. Οι ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή (26/9) στο κολυμβητήριο της Νίκαιας και από αυτούς τους αγώνες θα προκύψουν οι τρεις που θα ανεβούν κατηγορία, αλλά και ο πρωταθλητής της Β’ Ανδρών.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας, την Παρασκευή:
Α΄ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήρια Ηλιούπολης, Φαλήρου, Αλίμου):
ΝΑΟ Κέρκυρας – Τρίτων Αμαρουσίου 11-3, ΣΚ Ροή – ΧΑΝΘ 10-8.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Νίκαιας):
ΟΦΗ – Άρης Νίκαιας 12-8, ΠΑΣ Φοίβος – ΝΟ Ναυπλίου 8-12.
ΝΑΟ Κέρκυρας – ΝΟ Ναυπλίου και ΣΚ Ροή – ΟΦΗ είναι οι δύο ημιτελικοί του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, όπως αναδείχθηκαν με την ολοκλήρωση των αγώνων των δύο Ομίλων της Τελικής φάσης της διοργάνωσης, το Σάββατο (25/9) το βράδυ.
Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το πρωί της Κυριακής 26/9 (10.00 και 11.30) στο κολυμβητήριο της Νίκαιας. Από εκεί θα βγουν τα δύο πρώτα εισιτήρια ανόδου στην Α2 Ανδρών, τα οποία θα κερδίσουν οι νικητές των ημιτελικών. Το απόγευμα της Κυριακής, στο ίδιο κολυμβητήριο, θα γίνουν ο μικρός τελικός (17.00), του οποίου ο νικητής θα κατακτήσει το τρίτο εισιτήριο ανόδου, αλλά και ο Μεγάλος Τελικός (18.30) που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Β’ Ανδρών 2021.
Και στους δύο Ομίλους υπήρξε ισοβαθμία στην κορυφή. Στον Α’ Όμιλο ευνοήθηκε στην ισοβαθμία στους 7 β. και πρώτευσε ο ΝΑΟ Κέρκυρας, με δεύτερη τη Ροή, ενώ στον Β’ Όμιλο πρώτος είναι τελικά ο ΟΦΗ, ισόβαθμος, επίσης στους 7 β., με τον δεύτερο ΝΟ Ναυπλίου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι τελικές βαθμολογίες των δύο Ομίλων:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήρια Ηλιούπολης, Φαλήρου, Αλίμου):
ΝΑΟ Κέρκυρας – ΧΑΝΘ 13-7, ΣΚ Ροή – Τρίτων Αμαρουσίου 14-8, ΣΚ Ροή – ΝΑΟ Κέρκυρας 6-6, Τρίτων Αμαρουσίου – ΧΑΝΘ 8-14.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):
1. ΝΑΟ Κέρκυρας 7
2. ΣΚ Ροή 7
……………………………
3. ΧΑΝΘ 3
4. Τρίτων Αμαρουσίου 0
Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Νίκαιας):
ΟΦΗ – ΝΟ Ναυπλίου 13-13, ΠΑΣ Φοίβος – Άρης Νίκαιας 5-13, ΠΑΣ Φοίβος – ΟΦΗ 6-9, Άρης Νίκαιας – ΝΟ Ναυπλίου 10-11.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):
1. ΟΦΗ 7
2. ΝΟ Ναυπλίου 7
……………………….
3. Άρης Νίκαιας 3
4. ΠΑΣ Φοίβος 0
ΝΑΟ Κέρκυρας και ΣΚ Ροή είναι οι δύο πρώτες (από τις τρεις) ομάδες που παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου στην Α2 κατηγορία Ανδρών της υδατοσφαίρισης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Στους δύο ημιτελικούς του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, που έγιναν το πρωί της Κυριακής (26/9) στο κολυμβητήριο της Νίκαιας, ο ΝΑΟ Κέρκυρας νίκησε με 11-9 τον ΝΟ Ναυπλίου και η Ροή επιβλήθηκε με 8-6 του ΟΦΗ. Οι δύο νικητές, που εξασφάλισαν άνοδο, θα αναμετρηθούν σήμερα Κυριακή (26/9) το απόγευμα (18.30) στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Β’ Ανδρών.
ΝΑΟ Κέρκυρας και ΣΚ Ροή είναι οι δύο πρώτες (από τις τρεις) ομάδες που παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου στην Α2 κατηγορία Ανδρών της υδατοσφαίρισης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Στους δύο ημιτελικούς του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, που έγιναν το πρωί της Κυριακής (26/9) στο κολυμβητήριο της Νίκαιας, ο ΝΑΟ Κέρκυρας νίκησε με 11-9 τον ΝΟ Ναυπλίου στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 7-7) και ο ΣΚ Ροή επιβλήθηκε με 8-6 του ΟΦΗ. Οι δύο νικητές, που εξασφάλισαν άνοδο, θα αναμετρηθούν σήμερα Κυριακή (26/9) το απόγευμα (18.30) στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Β’ Ανδρών.
Ο ΟΦΗ είναι η τρίτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο ανόδου για την Α2 κατηγορία Ανδρών της υδατοσφαίρισης, μετά τον ΝΑΟ Κέρκυρας και τη ΣΚ Ροή, που είχαν εξασφαλίσει την άνοδο από το πρωί. Η ομάδα του Ηρακλείου Κρήτης νίκησε με 14-8 τον ΝΟ Ναυπλίου στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος Β’ Ανδρών, την Κυριακή (26/9) το απόγευμα στο κολυμβητήριο της Νίκαιας και πέτυχε τον ποθητό στόχο.
Αμέσως μετά διεξάγεται ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε ΝΑΟ Κέρκυρας και ΣΚ Ροή για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Β’ Ανδρών.
ΟΦΗ – ΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 14-8
Οκτάλεπτα: 4-1, 5-1, 2-3, 3-3.
ΟΦΗ (Κώστας Φιτσανάκης): Τσαβολάκης, Παναγιωτάκης 2, Τζιαμπάζης, Παντέρης 4, Βασιλάκης 2, Κώστογλου, Τσαγκαράκης 1, Λεονταράκης, Λουλακάκης 3, Βάλσαμος 1, Παπαδάκης, Φραγκιαδάκης, Ταραζάς, Πιταροκούλης, Αποστολάκης 1.
ΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Ντέμος, Μανταφούνης, Λέκκας, Κοντός, Τσουρκάνου, Αθανασόπουλος, Δεμάγκος 1, Κούτρης, Φυτάλης 2, Σμυρνιωτάκης 1, Αδαμόπουλος 1, Σμάτωβ 2, Μαντζούνης, Λεμπέσης, Χριστόπουλος 1.
Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος
Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας
Ο Σύλλογος Κολύμβησης Ροή κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών της υδατοσφαίρισης. Η ομάδα του Άγγελου Γαρελίδη νίκησε με 7-5 τον ΝΑΟ Κέρκυρας στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος, το βράδυ της Κυριακής (26/9) στο κολυμβητήριο της Νίκαιας, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο (το γύρισε από 4-1 υπέρ των Κερκυραίων) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. Και οι δύο αυτές ομάδες του τελικού, αλλά και ο ΟΦΗ ανέβηκαν στην Α2 Ανδρών.
ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΚ ΡΟΗ 5-7
Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-2, 0-2.
ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σπύρος Καρδώνας): Καψοκαββάδης, Βιζυράκης 1, Κουλούρης 2, Δεμεδερσλής, Βέλιος, Γιαννιώτης, Αρμένης, Τάτας, Κασίμης 1, Δοϊκάς, Μελιδωνιώτης 1, Κούτσας, Ραψομανίκης, Οικονόμου.
ΣΚ ΡΟΗ (Άγγελος Γαρελίδης): Κοτουφάς, Κούγιας 1, Ξανθόπουλος Γ. 1, Ξανθόπουλος Μ. 1, Βελισσαρίδης, Κοκκωνάκης, Σιάρκος 2, Αποσκίτης 1, Βούλας 1, Αδαμόπουλος, Κροκίδας, Δελής, Μαγκιώρης.
Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Κυράνης Κ.
Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές