Αποτελέσματα Τελικής Φάσης Πρωταθλήματος Water Polo Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών 2019

Με τέσσερις αγώνες, δύο σε κάθε Όμιλο,   άνοιξε την Πέμπτη (25/7) το βράδυ η Τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής Ανδρών στο κολυμβητήριο της Πεντέλης.
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Πεντέλης):
ΚΟ Πεντέλης – Άργης Καλαμάτας 7-11, ΑΟ Πετρούπουλης – Τρίτων Αμαρουσίου 6-5. Ρεπό ο ΝΟ Ναυπλίου.
Β´ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Πεντέλης):
Πύρρος Ιωαννίνων – ΣΑΠΚ Νεάπολης 13-10, Μακεδονικός – ΑΟ Καστέλλας 6-9. Ρεπό ο Νηρέας Λαμίας.
Ο Πύρρος Ιωαννίνων είναι η πρώτη ομάδα που σφράγισε γο εισιτήριο ανόδου στη Β’ Εθνική Ανδρών καθώς έχει κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον Β’ Όμιλο της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Ανδρών, μέχρι και το Σάββατο (26/7) το βράδυ και είναι πρώτος στη βαθμολογία του Ομίλου. Η ομάδα των Ιωανίνων, εξάλλου, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, την Κυριακή (28/7) το πρωί.
Τα υπόλοιπα εισιτήρια ανόδου, ένα ακόμα στον Β’ Όμιλο και άλλα δύο στον Α’ θα οριστικοποιηθούν το Σάββατο, οπότε και θα γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές (4η και 5η) των Ομίλων.
Στον Α’ Όμιλο ο ΝΟ Ναυπλίου και ο Τρίτων Αμαρουσίου ισοβαθμούν στην κορυφή με 6 βαθμούς. Στον Β’ Όμιλο ο Νηρέας Λαμίας και ΣΑΠΚ Νεάπολης δείχνουν πως θα διεκδικήσουν την προνομιούχο δεύτερη θέση.
Τα αποτελέσματα της Παρασκευής και οι μέχρι στιγμής βαθμολογίες:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Πεντέλης):
Τρίτων Αμαρουσίου – ΚΟ Πεντέλης 13-7, ΝΟ Ναυπλίου – ΑΟ Πετρούπολης 17-11, Άργης Καλαμάτας – Τρίτων Αμαρουσίου 9-13, ΚΟ Πεντέλης – ΝΟ Ναυπλίου 6-17.
Η Βαθμολογία: 1. ΝΟ Ναυπλίου 6 (2 αγ.), 2. Τρίτων Αμαρουσίου 6 (3 αγ.), 3. Άργης Καλαμάτας 3 (2 αγ.), 4. ΑΟ Πετρούπολης 3 (2 αγ.), 5. ΚΟ Πεντέλης 0 (3 αγ.).
Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Πεντέλης):
ΑΟ Καστέλας – Πύρρος Ιωαννίνων 2-11, Νηρέας Λαμίας – Μακεδονικός 13-6, ΣΑΠΚ Νεάπολης – ΑΟ Καστέλλας 11-8, Πύρρος Ιωαννίνων – Νηρέας Λαμίας 7-5.
Η Βαθμολογία: 1. Πύρρος Ιωαννίνων 9 (3 αγ.), 2. Νηρέας Λαμίας 3 (2 αγ.), 3. ΣΑΠΚ Νεάπολης 3 (2 αγ.), 4. ΑΟ Καστέλλας 3 (3 αγ.), 5. Μακεδονικός 0 (2 αγ.).
Ο Τρίτων Αμαρουσίου και ο ΝΟ Ναυπλίου (από τον Α’ Όμιλο) και ο Νηρέας Λαμίας (από τον Β΄) είναι οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Πύρρο Ιωαννίνων (που είχε προκριθεί από την Παρασκευή) στην άνοδο στη Β΄Εθνική κατηγορία Ανδρών της υδατοσφαίρισης, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Ομίλων της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ανδρών, το Σάββατο (27/7) το βράδυ στο κολυμβητήριο της Πεντέλης.
Οι ομάδες αυτές πέρασαν και στα ημιτελικά του πρωταθλήματος (Τρίτων Αμαρουσίου – Νηρέας Λαμίας, Πύρρος Ιωαννίνων – ΝΟ Ναυπλίου) και θα αγωνιστούν την Κυριακή (28/7) το πρωί, στο ίδιο κολυμβητήριο για την πρόκριση στον τελικό και το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι νικητές θα αναμετρηθούν για τον τίτλο.
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι τελικές βαθμολογίες:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Πεντέλης):
ΝΟ Ναυπλίου – Άργης Καλαμάτας 15-6, ΑΟ Πετρούπολης – ΚΟ Πεντέλης 17-8, Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΟ Ναυπλίου 13-7, Άργης Καλαμάτας – ΑΟ Πετρούπολης 10-10.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. Τρίτων Αμαρουσίου 9
2. ΝΟ Ναυπλίου 9
………………………………….
3. ΑΟ Πετρούπολης 7
4. Άργης Καλαμάτας 4
5. ΚΟ Πεντέλης 0
Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Πεντέλης):
Νηρέας Λαμίας – ΣΑΠΚ Νεάπολης 13-5, Μακεδονικός – Πύρρος Ιωαννίνων 7-11, ΑΟ Καστέλας – Νηρέας Λαμίας 4-9, ΣΑΠΚ Νεάπολης – Μακεδονικός 11-5.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. Πύρρος Ιωαννίνων 12
2. Νηρέας Λαμίας 9
………………………………..
3. ΣΑΠΚ Νεάπολης 6
4. ΑΟ Καστέλας 3
5. Μακεδονικός 0
Ο Τρίτων Αμαρουσίου και ο ΝΟ Ναυπλίου είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γ’ Εθνική Ανδρών της υδατοσφαίρισης, στον μεγάλο τελικό της  διοργάνωσης, που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 28/7 (18.30) στο κολυμβητήριο της Πεντέλης.
Στους πρωινούς ημιτελικούς, ο Τρίτων επιβλήθηκε με 7-4 του Νηρέα Λαμίας, ενώ ο ΝΟ Ναυπλίου υπέταξε τον Πύρρο Ιωαννίνων μετά και από τη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 11-9 (κ.α. 8-8, πέναλτι 3-1).
Στους αγώνες κατάταξης: Για τις θέσεις 5η-6η: ΑΟ Πετρούπολης – ΣΑΠΚ Νεάπολης 10-2. Για τις θέσεις 7η-8η: Άργης Καλαμάτας – ΑΟ Καστέλας 12-4.
Ο ΝΟ Ναυπλίου αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 11-6 του Τρίτωνα Αμαρουσίου στον μεγάλο τελικό που έγινε στο Κολυμβητήριο της Πεντέλης.
Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Πύρρος Ιωαννίνων κάμπτοντας με 12-11 στα πέναλτι (7-7 κ.δ.) την αντίσταση του μαχητικού Νηρέα Λαμίας.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές