Αποτελέσματα Τελικής Φάσης Πρωταθλήματος Water Polo Νέων Ανδρών 2019

Ξεκίνησαν την Πέμπτη (18/4) το βράδυ οι αγώνες στους δύο Ομίλους της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στα κολυμβητήρια Παλαιού Φαλήρου και Χαϊδαρίου. Οι αγώνες των Ομίλων θα συνεχιστούν την Παρασκευή (19/4) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (20/4), οπότε και θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα παίξουν στους ημιτελικούς την Κυριακή (21/4) το πρωί στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου. Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει (επίσης στο Χαϊδάρι) και ο μεγάλος τελικός που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Ελλάδας Νέων Ανδρών 2019.
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας την Πέμπτη:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου):
ΝΟ Πατρών – ΠΑΟΚ 7-14, Παλαιό Φάληρο – Απόλλων Σμύρνης 7-3, ρεπό ΝΟ Λάρισας.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου):
ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 8-7, ΑΝΟ Γλυφάδας – ΑΕ Χαϊδαρίου 12-3, ρεπό ΟΥΚ Βόλου.
Συνεχίστηκαν την Παρασκευή 19/4 οι αγώνες των δύο Ομίλων της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, με τη 2η και την 3η αγωνιστική, και φουντώνουν οι μάχες για την είσοδο στην τελική 4άδα και τους ημιτελικούς της διοργάνωσης.
Στον Β’ όμιλο (κολυμβητήριο Χαϊδαρίου) έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα ο ΝΟ Βουλιαγμένης και γίνεται μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΝΟ Γλυφάδας, ενώ στον Α’ πιο κοντά στην πρόκριση στην 4άδα δείχνουν να βρίσκονται το Παλαιό Φάληρο και ο Απόλλων Σμύρνης. Οι αγώνες των Ομίλων ολοκληρώνονται το Σάββατο (20/4), με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές (4η και 5η), οπότε και θα ξεκαθαρίσουν οι δύο ημιτελικοί, που θα γίνουν την Κυριακή (21/4) το πρωί στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου. Οι νικητές των δύο ημιτελικών, εξάλλου, θα αγωνιστούν το απόγευμα της Κυριακής στον μεγάλο τελικό που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Νέων Ανδρών 2019.
Να σημειώσουμε ότι οι τελικοί της Κυριακής θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΚΟΕ TV.
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι μέχρι στιγμής βαθμολογίες:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου):
Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Πατρών 9-7, ΝΟ Λάρισας – Παλαιό Φάληρο 8-16, ΠΑΟΚ – Απόλλλων Σμύρνης 4-5, ΝΟ Πατρών – ΝΟ Λάρισας 10-10.
Η Βαθμολογία: 1. Παλαιό Φάληρο 6 (2 αγ.), 2. Απόλλων Σμύρνης 6 (3 αγ.), 3. ΠΑΟΚ 3 (2 αγ.), 4. ΝΟ Λάρισας 1 (2 αγ.), 5. ΝΟ Πατρών 1 (3 αγ.).
Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου):
ΑΕ Χαϊδαρίου – ΝΟ Βουλιαγμένης 1-14, ΟΥΚ Βόλου – ΑΝΟ Γλυφάδας 5-16, Ολυμπιακός – ΑΕ Χαϊδαρίου 10-6, ΝΟ Βουλιαγμένης – ΟΥΚ Βόλου 17-4.
Η Βαθμολογία: 1. ΝΟ Βουλιαγμένης 9 (3 αγ.), 2. ΑΝΟ Γλυφάδας 6 (2 αγ.), 3. Ολυμπιακός 3 (2 αγ.), 4. ΟΥΚ Βόλου 0 (2 αγ.), 5. ΑΕ Χαϊδαρίου 0 (3 αγ.)
Παλαιό Φάληρο – ΝΟ Βουλιαγμένης και ΑΝΟ Γλυφάδας – Απόλλων Σμύρνης οι ημιτελικοί
Το Παλαιό Φάληρο κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης και ο ΑΝΟ Γλυφάδας απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης είναι οι δύο ημιτελικοί του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, όπως αναδείχθηκαν μετά το τέλος των αγώνων των δύο Ομίλων της Τελικής φάσης της διοργάνωσης, το Σάββατο (20/4) το βράδυ, στα κολυμβητήρια Παλαιού Φαλήρου και Χαϊδαρίου.
Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Κυριακή (21/4) το πρωί στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου και οι νικητές θα αγωνιστούν το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο ίδιο κολυμβητήριο, στον μεγάλο τελικό (18.30) απ’ όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας Νέων Ανδρών 2019.
Στον Α’ Όμιλο (Κολ. Παλαιού Φαλήρου), λοιπόν, πρώτο τερμάτισε το Παλαιό Φάληρο, με δεύτερο τον Απόλλωνα, ενώ στον Β’ ο ΑΝΟ Γλυφάδας έκανε το τρία στα τρία και βγήκε άνετα πρώτος, ενώ δεύτερος ήταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης (εκτός τετράδας έμεινε τελικά ο Ολυμπιακός).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι τελικές βαθμολογίες στους δύο Ομίλους:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου):
ΝΟ Λάρισας – ΠΑΟΚ 3-16, Παλαιό Φάληρο – ΝΟ Πατρών 14-8, Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Λάρισας 7-4, ΠΑΟΚ – Παλαιό Φάληρο 7-7.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. Παλαιό Φάληρο 10
2. Απόλλων Σμύρνης 9
………………………………
3. ΠΑΟΚ 7
4. ΝΟ Πατρών 1
5. ΝΟ Λάρισας 1
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου):
ΟΥΚ Βόλου – Ολυμπιακός 4-12, ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης 11-9, ΑΕ Χαϊδαρίου – ΟΥΚ Βόλου 7-4, Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας 8-11.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΑΝΟ Γλυφάδας 12
2. ΝΟ Βουλιαγμένης 9
…………………………….
3. Ολυμπιακός 6
4. ΑΕ Χαϊδαρίου 3
5. ΟΥΚ Βόλου 0
Ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ο ΝΟ Βουλιαγμένης θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, σήμερα Κυριακή (21/4) το απόγευμα (18.30) στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, διεκδικώντας το τρόπαιο του πρωταθλητή 2019.
Ο ΑΝΟΓ νίκησε στον έναν ημιτελικό, το πρωί, τον Απόλλωνα Σμύρνης με 10-8 και θα επιδιώξει να διατηρήσει τα σκήπτρα του και να αναδειχθεί τροπαιούχος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ ΝΟΒ επικράτησε με 5-2 του Παλαιού Φαλήρου και θέλει να επανέλθει μετά από τρία χρόνια στην κορυφή.
Οι δύο ηττημένοι θα παίξουν στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο.
Στους αγώνες κατάταξης: Για τις θέσεις 5η-6η: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 5-3. Για τις θέσεις 7η-8η: ΝΟ Πατρών – ΑΕ Χαϊδαρίου 10-9.
Τρίτη σερί χρονιά τροπαιούχος ο ΑΝΟ Γλυφάδας, 9-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό
Ο ΑΝΟ Γλυφάδας επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων Ανδρών, καθώς κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή και το 2019, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο στο Χαϊδάρι, την Κυριακή (21/4) το απόγευμα, τα παιδιά του ΑΝΟΓ και του Δημήτρη Μάζη νίκησαν με 9-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και σήκωσαν το τρόπαιο, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από το δεύτερο οκτάλεπτο.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 5-9
Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-4, 2-2.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος Ηλ., Σταμέλος, Καλογερόπουλος 1, Κουρούβανης Ν. 1, Δήμου 1, Βλάσσης, Χριστοφορίδης 1, Τσαταλιός, Παπανικολάου Γ. 1, Παπάκος Κ., Τρουλής, Μάμαλης, Γκανάτσιος, Ζώρζος.
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Ηλιόπουλος Ν., Μάγγος, Παπαγεωργίου Β., Ατιέ, Γαλάνης 1, Λεμπέσης 2, Μπραϊμης 2, Δίκος, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαϊδόπουλος Ελ., Παπανικολάου Ν. 4, Περόπουλος, Τσιώνος, Γεμελος, Καραχριστοδούλου.
Διαιτητές: Σταυρίδης, Δαμιανάκης
Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας
ΤΡΙΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Την 3η θέση πήρε ο Απόλλων Σμύρνης, που για πρώτη φορά στην ιστορία του βρέθηκε τόσο ψηλά σε ηλικιακό πρωτάθλημα, καθώς νίκησε στον μικρό τελικό το Παλαιό Φάληρο με 6-5.
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 5-6
Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 1-1, 3-1.
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Μητράκης, Γωνιωτάκης 2, Δήμος 1, Κόκκινος, Κουρκόρ, Κοντονής, Κουρμελές, Τσαβαρής, Μαλανδράκης 2, Κατσαγούνος Γ., Μοσχοβέλης, Δήμου Δ., Δραγώνας, Μανδαλιός, Αθυμαρίτης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Ιντζές): Χαϊδόπουλος, Αλαμάνος 2, Γιάνναρης, Τζιατζής, Μαυρωτάς Άρ., Νικολακάκης 1, Ξανθόπουλος 1, Πεινασμένος, Γκίρης, Μπαμπανίκας, Γραμματικός 2, Γκαράνης, Μπακιάσι, Πανάρετος, Παπαδημητρόπουλος.
Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Κουρτίδης
Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ της Τελικής φάσης: 1. ΑΝΟ Γλυφάδας, 2. ΝΟ Βουλιαγμένης, 3. Απόλλων Σμύρνης, 4. Παλαιό Φάληρο, 5. ΠΑΟΚ, 6. Ολυμπιακός, 7. ΝΟ Πατρών, 8. ΑΕ Χαϊδαρίου, 9. ΝΟ Λάρισας, ΟΥΚ Βόλου.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές