Ένα άρθρο κάθε μέρα. Ευκαιρία για μελέτη. Δέκα σημάδια ότι είστε Sprinter

Σίγουρα, η ζωή ενός σπρίντερ μπορεί να φαίνεται ωραία.
Σύντομες προπονήσεις, μερικά σπριντ, δουλειά στις εκκινήσεις και στις στροφές.
Ως σπρίντερ γνωρίζετε ότι η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη. Οι επαναλήψεις είναι πάντοτε στην υψηλότερη δυνατή ένταση. Και οι αγώνες σας μπορούν να επηρεαστούν ακόμα και από τα μικρότερα λάθη.
Βάση αυτών, οι sprinters είναι οι κυρίαρχοι της πισίνας. Δεν αποκαλούν τα 50 μέτρα ένα εύκολο παιχνίδι.
Παρακάτω αναφέρονται τα 10 σημάδια ότι είστε sprinter:
1. Σχεδόν αισθάνεστε συμπόνοια για τους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων.
Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεστε συμπόνοια για τους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων, αυτούς που κάνουν τεράστια σετ μεγάλων αποστάσεων. Φυσικά, αυτό συμβαίνει μέχρι να κάνετε 40 × 25 κάθε 30 όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
2. Αποστάσεις στα set.
Όταν αισθάνεστε ότι οποιαδήποτε απόσταση εκτός από 25άρια και 50άρια δεν πρέπει να μπαίνει μέσα σε ένα set, τότε είναι μια καλή ένδειξη ότι αγαπάτε το sprint. Η δικαιολογία ότι θα πεθάνετε μετά από ένα set με 100άρια ή 200άρια είναι το σημείο αναφοράς και συζήτησης ανάμεσα σε έναν sprinter και στον προπονητή του.
3. Δεν είναι η προπόνηση στην πισίνα η καθημερινή σας σκέψη.
Είστε σίγουρα ένας μαχητής μέσα και έξω από την πισίνα. Εκπροσωπείτε την ομάδα σας σαν πρωταθλητής και όταν έρχεται η ώρα να ανεβείτε στο βατήρα βγάζετε απίστευτα ανταγωνιστικά ένστικτα. Η διάθεση για προπόνηση, εντούτοις, είναι ένα άλλο θέμα.
4. Σας αρέσει το ευχάριστο και για πολύ χρόνο φορμάρισμα.
Το φορμάρισμά σας ξεκινά μερικές φορές 3 εβδομάδες πριν από τους αγώνες. Στην αρχή δεν βλέπετε αποτελέσματα και εκνευρίζεστε. Περνώντας όμως ο καιρός, κάνοντας sprint με μεγάλη ξεκούραση, σταματώντας και για ένα διάστημα το γυμναστήριο ξαναβγάζετε από τη θήκη του το σπαθί της εκρηκτικότητας και της ταχύτητας.
5. Ζέσταμα στους αγώνες.
Τα 800 μέτρα επιλογή στο ζέσταμα μπορεί και να σας κάνουν να αισθανθείτε κούραση και μόνο που θα τα ακούσετε. Η μεγάλη προθέρμανση άλλωστε είναι για τα μεγαλύτερα αγωνίσματα!
6. Αποθεραπεία.
Λόγω της αυξημένης μυϊκής σας μάζας και της σχετικά χαμηλότερης αερόβιας ικανότητας σε σύγκριση με τους κολυμβητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ήρθε η ώρα να κολυμπήσετε περισσότερο από αυτούς. Είναι η στιγμή της αποθεραπείας μετά απο τα 50 μέτρα ελεύθερο.
7. Προσφέρετε θέαμα.
Καθώς ανεβαίνετε στον βατήρα βλέπετε ότι όλο και περισσότεροι συναθλητές σας θέλουν να κοιτάξουν την κούρσα σας. Γιατί; Επειδή ξέρουν ότι πρόκειται να παρακολουθήσουν μια κούρσα μέγιστης ταχύτητας και προσπάθειας για λίγα δευτερόλεπτα.
Αισθάνεστε ότι τους προσφέρετε λίγες διασκεδαστικές στιγμές κατά τη διάρκεια των, κατά τη γνώμη σας, βαρετών αγώνων κολύμβησης.
8. Σας αρέσουν οι σκυταλοδρομίες.
Με εξαίρεση την 4×200 ελεύθερο, είστε το κύριο όπλο στις σκυταλοδρομίες.
Ο προπονητής θέλει να σας χρησιμοποιεί σε όλους τους αγώνες. Οι συναθλητές σας αισθάνονται πιο σίγουροι που θα πέσετε τέταρτος και σίγουρα θα δώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση στους άλλους τρεις.
9. Ζείτε για να κολυμπάτε στο 99%.
Ως κολυμβητής γνωρίζετε ότι υπάρχει μια πολύτιμη ισορροπία μεταξύ προσπάθειας και ταχύτητας. Εάν βάζετε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στη χεριά σας, καταλήγετε να χαλάτε την τεχνική σας και να μην τραβάτε νερό. Είναι αυτό που λέμε μικρή και άδεια χεριά.
Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι η μαγική ισορροπία της relaxed speed, μια αίσθηση που καθημερινά προπονείστε για να την καταφέρετε την ώρα του αγώνα.
10. Προπονείστε εκατοντάδες ώρες για να κατεβάστε ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
Σε αντίθεση με έναν κολυμβητή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, η κούρσα σας κρίνεται από εκατοστά του δευτερολέπτου.
Η τέλεια εκκίνηση σε σχέση με την καλή εκκίνηση εκκίνηση είναι η διαφορά μεταξύ του 1ου και του 7ου. Δεν κουράζεστε να ψάχνετε ατελείωτα για τις λεπτομέρειες που θα σας βελτιώσουν στην κολύμβηση.