Ένα άρθρο κάθε μέρα.Ευκαιρία για μελέτη.Περισσότερα χιλιόμετρα και περισσότερες προπονήσεις με κάνουν καλύτερο κολυμβητή?

Έχουμε όλοι ακούσει για το μαγικό αριθμό που υποτίθεται ότι εγγυάται την επιτυχία στη κολύμβηση, π.χ. 50 χιλιόμετρα την εβδομάδα, 60 χιλιόμετρα την εβδομάδα, 10 προπονήσεις την εβδομάδα, 20 ώρες προπόνηση την εβδομάδα, 3000 χιλιόμετρα το χρόνο κλπ κλπ.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να πω ότι 60 χιλιόμετρα είναι καλύτερα από τα 48 ή 56 ή 79. Δεν υπάρχει σταθερή έρευνα για να υποστηρίξει την ιδέα ότι 10 προπονήσεις την εβδομάδα είναι καλύτερα από 8, 15 ή 27.
Περισσότερη προπόνηση από μόνη της δεν εγγυάται την επιτυχία. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος ή εύκολο δρόμο προς την επιτυχία στην κολύμβηση.
Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά,δέσμευση,αφοσίωση και πειθαρχία. Προσθέτοντας απλώς περισσότερες προπονήσεις και περισσότερα χιλιόμετρα δεν θα πάρεις ποτέ την απάντηση.
Η κολύμβηση θέλει φυσική κατάσταση και άλλους παράγοντες όπως η αντοχή,η ταχύτητα και η δύναμη. Επίσης θέλει ψυχική προετοιμασία,τεχνική ικανότητα και φυσικά γνώση της τακτικής του αγωνίσματος. Είναι μια ισορροπία μεταξύ των φυσικών και τεχνικών δυνατοτήτων.
Η πολλή προπόνηση λοιπόν είναι σημαντική, αλλά δεν σε φτάνει σίγουρα από μόνη της στους στόχους!!!
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές