Ένα άρθρο κάθε μέρα. Ευκαιρία για μελέτη. Σκέψεις για βελτίωση και ηρεμία.

Η ζωή είναι μια ματιά. Από την τεχνική ως το κίνητρο, η γνώση έχει τις ρίζες της σε μια προθυμία να διατηρείτε πάντα ανοιχτό το μυαλό σας.

Να δίνετε έμφαση στη φροντίδα των αθλητών σας με απόλυτο τρόπο και αυτό θα τους κρατήσει κοντά στα κίνητρα και την επιτυχία.

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης χρονιάς, όπως αυτή που διανύουμε, μερικές σκέψεις μου, που θέλω να μοιραστώ και παράλληλα να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή των άρθρων.

Όταν βλέπω αθλητές να πηγαίνουν γρήγορα, τότε βλέπω ότι το πιστεύουν. Και τότε σκέφτομαι ότι για να το κάνουν πάλι, πρέπει να το πιστέψουν και πάλι.

Δεν υπάρχει συντόμευση για την επιτυχία. Αν θέλετε να νικήσετε κάποιους ανθρώπους, πρέπει να είστε πρόθυμοι να κάνετε κάποια πράγματα που δεν είναι διατεθειμένοι αυτοί να κάνουν.

Για να έχετε το είδος της σεζόν που ονειρεύεστε να έχετε ένα στόχο κάθε μέρα.

Μην αποπροσανατολίζεστε από μικρές ή ασήμαντες λεπτομέρειες. Το βασικό είναι να διατηρήσετε το κύριο θέμα, κύριο.

Μην θέτετε ποτέ όρια στην τεχνική και στην ταχύτητα του στυλ. Δεν γνωρίζετε πόσο σωστά και γρήγορα μπορείτε να κολυμπήσετε.

Δεν υπάρχουν λίγα λάθη.

Για γίνεις πιο γρήγορος κολυμβητής πρέπει να γίνεις και πιο έξυπνος κολυμβητής. Για να πηγαίνεις πιο γρήγορα δεν φτάνει να κινείς μόνο τα χέρια και τα πόδια πιο γρήγορα.

Οι προπονητές δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές στην τεχνική. Οι κολυμβητές πρέπει να αποφασίσουν να τις κάνουν.

Αυτό το άθλημα δεν είναι εύκολο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι το να δουλεύετε κάθε μέρα και περισσότερο.

Η βελτίωση δεν είναι ποτέ γραμμική. Θα υπάρχουν πάντα περίοδοι στις οποίες παλεύετε να βελτιωθείτε. Ίσως αν δεν κολυμπήσετε άσχημα κάποια στιγμή του χρόνου, να μην προσπαθήσετε να βελτιωθείτε.

Κάνοντας το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά δε σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια ερεθίσματα, την ίδια ένταση και την ίδια χρονική διάρκεια πάντα.

Αν κολυμπάτε αργά στην προπόνηση θα γίνετε ένας καλός αργός κολυμβητής.

Το μονοπάτι και το ταξίδι σας είναι μοναδικό. Συγκρίσεις συνήθως δε βοηθούν. Πρέπει να έχετε ταλέντο, να εργαστείτε σκληρά και μετά χρειάζεται χρόνος. Και ο χρόνος είναι διαφορετικός για όλους.

Δεν πρέπει να ξεκουραστείτε πάρα πολύ, αλλά μπορείτε να ξεκουραστείτε πολύ.

Δημιουργήστε μια κουλτούρα που θα σας βρει έναν τρόπο να απολαύσετε την αθλητική υπεροψία. Η φιλοσοφία σας πρέπει να είναι να διασκεδάζετε με την κολύμβηση και να συνεχίσετε να γελάτε.

Τελικά, η δουλειά ενός προπονητή είναι να φροντίζει τους κολυμβητές του. Μια στάση που πρέπει να προσπαθεί να την βάλει στο μυαλό των αθλητών του. Αν θέλετε κάποιοι να πιστέψουν κάτι, να τους πείτε ότι μπορούν να το κάνουν άπειρες φορές. Από εκεί και πέρα το μοναδικό που μπορεί να τους πει είναι: “Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε ο ένας τον άλλον και τα υπόλοιπα θα φροντίσουν για το κολύμπι σας.”