ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ WATER POLO ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 15-7

Στραβά ξεκίνησε η… διαμονή της εθνικής γυναικών στο νότιο ημισφαίριο! Η εθνική γυναικών γνώρισε βαριά ήττα με 15-7 από την οικοδέσποινα Αυστραλία στην πρεμιέρα του “Auspole-Longmont Six Nation International”.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε το τραγικό πρώτο οκτάλεπτο όταν βρέθηκε να χάνει με 7-3. Σοκαρισμένες οι διεθνείς είδαν τις Αυστραλές να προηγούνται με 10-3 πριν αρχίσουν να αντιδρούν στην τέταρτη περίοδο. Ήταν όμως αργά.

Μόλις τρεις στις εννέα επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω ολοκλήρωσαν οι διεθνείς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης τόνισε “ημασταν κακοί σε άμυνα και επίθεση. Γνωρίζουμε ότι η εθνική ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα“.

Αυτό θα επιδιώξει τη Δευτέρα (9/8) κόντρα στον Καναδά και την ομάδα του ινστιτούτου αθλητισμού της Νέας Νότιας Ουαλίας (σ.σ. αντικαθιστά προσωρινά την ομάδα της Κίνας που αντιμετωπίζει προβλήματα με την έκδοση βίζας).

Οι Αυστραλές δεν πίστευαν πόσο εύκολα κέρδισαν την ελληνική ομάδα με τον ΜακΦάντεν να υποστηρίζει “συνήθως είμαστε τυχερές να βάλουμε επτά γκολ σε έναν ολόκληρο αγώνα κόντρα στην Ελλάδα“. Στο Σαν Ντιέγκο η Αυστραλία είχε νικήσει 7-5 την Ελλάδα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: Ρωσία-Ινστιτούτο Αθλητισμού Νέας Νότιας Ουαλίας 13-11 και ΗΠΑ-Καναδάς 10-9.

Tα οκτάλεπτα: 7-3, 3-0, 4-3, 1-1.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Σολανάκη.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (ΜακΦάντεν): Ζαγκέιμ 4, Ράλφ 2, Λίνκολν-Σμιθ 2, Μόραν 2, Σάουθερν 2, Νοξ, Σμιθ, Γουέμπστερ.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές