ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ, Γ΄ ΗΜΕΡΑ

Ο Δρυμωνάκος τερμάτισε πρώτος στα 200μ. πεταλούδα στο πρωτάθλημα Γαλλίας, που διεξάγεται στο Στρασβούργο.

Μετά την πρωτιά που κατέλαβε στα 400μ. μικτή ατομική, ο Γιάννης Δρυμωνάκος τερμάτισε πρώτος σε ένα ακόμα αγώνισμα στο Στρασβούργο, όπου διεξάγεται το εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Γαλλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 1:58.39, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του.
Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Ρωμανός Αλυφαντής, ο οποίος ήταν πρώτος στον «μικρό» τελικό (ήταν 5ος στα προκριματικά, αλλά μόνο ένας αθλητής που δεν έχει γαλλική υπηκοότητα μπορούσε να προκριθεί στον τελικό), με 2:00.71.
Στα 100μ. ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Σιώκος ήταν 26ος με 51.78.

Ο Γιανίκ Ανέλ επιβεβαίωσε στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο, στο γαλλικό πρωτάθλημα κολύμβησης, τον τίτλο του φαβορί.

Τερμάτισε με τον καλύτερο χρόνο 48΄΄83 με τον Μπερνάρ να ακολουθεί 49΄΄05 και τον Φαμπιέν Γκιλό 49΄΄06.

Ο Ανέλ ακολούθησε τις οδηγίες  του προπονητή του, ο οποίος τον συμβούλεψε ότι αν θέλει να είναι στον τελικό, θα πρέπει να προκριθεί.  Ο νεαρός από τη Νίκαια σημείωσε χρόνο 48΄΄83, με τον προπονητή του Φαμπρίς Πελέν, να επιθυμεί να τον δει να πηγαίνει και πιο γρήγορα.

Ο Ανέλ  ήταν ο μόνος που κολύμπησε την απόσταση κάτω από 49?00. Ο Μπερνάρ ακολούθησε με 49΄΄05 μετά από την υπερπροσπάθεια στα τελευταία μέτρα και ο Φαμπιέν Γκιλό με 49΄΄06, ο οποίος παίζει το τελευταίο του χαρτί για να πάρει το εισιτήριο για Σαγκάη.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές