ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΚΥΣΚΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μετά από πρόσκληση του γ.γ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων, διεξήχθη χθες στα γραφεία της ομοσπονδίας, συνάντηση για θέματα που αφορούν τον υγρό στίβο.

Οι παρευρισκόμενοι ήταν οι κ. Σαρακατσάνης, γ.γ. της ΚΟΕ, οι τεχνικοί σύμβουλοι κ. Χούμας, κ. Κραουνάκης, κ. Σπηλιωτόπουλος ,κ. Κουγιά, ο πρόεδρος του ΣΕΠΚΥΣΚΚ κ. Νικολόπουλος, ο γ.γ. του ΣΕΠΚΥΣΚΚ κ. Τουρναβίτης καθώς και ο κ. Γέμελος μέλος του ΣΕΠΚΥΣΚΚ.

Το θέμα που μονοπώλησε την συζήτηση, μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ήταν πιθανή λειτουργία σχολής προπονητών υγρού στίβου Γ? κατηγορίας.

Ο κ. Σαρακατσάνης εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η ομοσπονδία πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργήσει σχολή προπονητών: «θέλουμε να ετοιμάσουμε μία σχολή προπονητών, με σκοπό την αποκατάσταση όλων αυτών των προπονητών που δεν έχουν δίπλωμα, που πλέον είναι υποχρεωτικό από τη ΓΓΑ, για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμα και να βρίσκονται στην πισίνα και τους αγώνες.».

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή όλος ο Ελληνικός αθλητισμός, μας έγινε γνωστό ότι στην περίπτωση λειτουργίας της σχολής θα υπάρξει σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους ενδιαφερομένους, αφού ούτε η Γ. Γραμματεία αλλά ούτε και η Κολυμβητική Ομοσπονδία μπορούν να την χρηματοδοτήσουν. Συνεχίζοντας, ο κ. Σαρακατσάνης έθεσε τις προτάσεις όσο αφορά την διάρκεια της σχολής (200 ώρες) καθώς και την πιθανή περίοδο λειτουργίας της. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΚΥΣΚΚ, αφού τοποθετήθηκαν ότι οι σχολές προπονητών θα πρέπει να ακολουθούν το θεσμικό πλαίσιο όπως αυτό αναφέρεται στον Αθλητικό νόμο (π.χ. η χρονική διάρκεια για την κατώτατη κατηγορία να είναι τουλάχιστον 8 μήνες), δεσμεύτηκαν να παραδώσουν εγγράφως τις προτάσεις τους όσον αφορά το πλαίσιο λειτουργίας (χρονική διάρκεια, διδάσκοντες καθηγητές, κ.τ.λ.) της σχολής προπονητών ώστε να ακολουθήσει διάλογος.

Γραφείο Τύπου Σ.Ε.Π.Κ.Υ.Σ.Κ.Κ.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές