ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΝΤΙ ΣΤΟ CAS

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια, Τζέσικα Χάρντι, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο πρόσθιο, μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται ελεύθερα, μετά την απόρριψη από το CAS προσφυγής που είχε καταθέσει εναντίον της ο διεθνής Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ.
Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε την προσφυγή του WADA για διπλασιασμό της ποινής της, αφού συμφώνησε με προηγούμενη απόφαση που εξέδωσε αρμόδιο αμερικανικό δικαστήριο για ποινή αποκλεισμού της κολυμβήτρια για διάστημα 12 μηνών.
Η Χάρντι, έχει ήδη εκτίσει ποινή αποκλεισμού ενός έτους για χρήση απαγορευμένης ουσίας (Κλενμπουτερόλ), που είχε ανιχνευθεί σε έλεγχο ντόπινγκ στα αμερικανικά Ολυμπιακά τράιαλ του 2008.
Η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας επιφέρει βάση του κανονισμού αποκλεισμό δύο χρόνων, αλλά αμερικανικό δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η κολυμβήτρια μείωσε την ποινή σε ένα χρόνο, αφού δέχθηκε τους ισχυρισμούς της Χάρντι, ότι κατανάλωσε συμπλήρωμα διατροφής έπειτα από σχετικές διαβεβαιώσεις που έλαβε από την εταιρεία που το διακινεί.
Η 23χρονη Χάρντι δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και επέστρεψε στους αγώνες αφού εξέτισε την ποινή της.
Όμως ακόμη δεν γνωρίζει αν θα της επιτραπεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, αφού ο κανονισμός της ΔΟΕ αναφέρει ότι όποιος τιμωρείται με αποκλεισμό από 6 μήνες και πάνω για αναβολικά, αυτομάτως χάνει την επόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές