ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΜΕΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ,ΛΥΜΠΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPEN WATER ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Στα συμπεράσματά του από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN WATER, που διεξήχθη στη Χαλκίδα, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος και ο πρωταθλητής μας Σπύρος Γιαννιώτης: «Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση. Οι επιδόσεις ορισμένων κολυμβητών ήταν αρκετά καλές. Κάποια από αυτά παιδιά, όπως ο Γιαννιώτης και η Λυμπερτά, έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια οι αθλητές αυτοί είναι ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει και του μεγάλου στόχου, που είναι οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες της Βουδαπέστης. Στους αγώνες της Χαλκίδας είδαμε ότι έρχονται και πάρα πολλά καλά παιδιά από πίσω, όπως οι Αραούζου και ο Φωκαϊδης. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει βάθος. Μικρότερη συμμετοχή είχαμε στα 10χλμ. Είναι ένα επίπονο αγώνισμα, που δυσκολεύει πολλούς αθλητές να το δοκιμάσουν και θα πρέπει σιγά-σιγά να το προσεγγίσουν».

«Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας προτίμησα να αγωνιστώ μόνο στα 5 χιλιόμετρα και έκανα μια συντηρητική κούρσα. Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη μου και θεωρώ ότι οι συνθήκες της διοργάνωσης ήταν αρκετά καλές. Τώρα θα συμμετάσχω στο δυνατό μίτινγκ της Πορτογαλίας, όπου εκεί η κούρσα θα είναι πιο δυνατή, με αντιπάλους που θα συναντήσω στο Παγκόσμιο του Καναδά και στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης. Στόχος μου και στις δύο διοργανώσεις είναι να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ και αν μπορώ να ανέβω στο βάθρο. Σίγουρα, είναι αρκετά δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσω και ελπίζω να τα καταφέρω. Η προετοιμασία μου μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά και τώρα πλέον επειδή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, θα κάνω μία μίνι προετοιμασία, για να εμφανιστώ απόλυτα έτοιμος στα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού».

Ικανοποιημένη από την επικράτησή της στα 5 χιλιόμετρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, το οποίο φιλοξενήθηκε στη Χαλκίδα, δήλωσε και η Μαριάννα Λυμπερτά.
Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η αθλήτρια του Ολυμπιακού τόνισε: «Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας που διεξήχθη στη Χαλκίδα πιστεύω ότι πήγα πολύ καλά.
Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τη νίκη που πέτυχα στα 5 χιλιόμετρα, αλλά και από την κατάσταση, στην οποία βρίσκομαι.
Δεν έχει τόση σημασία ο χρόνος, γιατί σε κάθε αγώνα επικρατούν διαφορετικές συνθήκες.
Τώρα θα συμμετάσχω σε κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καναδά και του Ευρωπαϊκού της Βουδαπέστης.
Στόχος μου και στις δύο διοργανώσεις είναι να πάω όσο καλύτερα γίνεται και να βρίσκομαι στο γκρουπ των προπορευόμενων αθλητριών.
Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.
Η προετοιμασία μου σε γενικές γραμμές έχει κυλήσει πολύ καλά, τόσο στην πισίνα, με τα πανελλήνια ρεκόρ, όσο και τη θάλασσα.
Ελπίζω και στη συνέχεια να πάνε όλα καλά και να έρθουν κι άλλες επιτυχίες».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές