ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΟΥΜΠΑ,ΜΟΡΦΕΣΗ,ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΜΑΔΩΝ

Την ικανοποίησή του από την παρουσία της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και την αισιοδοξία του για περαιτέρω βελτίωση της ομάδας ως τα τελικά του Ζάγκρεμπ εξέφρασε ο Τάσος Δούμπας.

«Παίξαμε όμορφο πόλο και δείξαμε στοιχεία γρήγορης και ευκίνητης ομάδας. Είχαμε σωστή αμυντική λειτουργία και δίκαια προκριθήκαμε στην τελική φάση. Ωστόσο, θεωρώ ότι έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι μας και το σημαντικό είναι η διάθεση και η όρεξη που δείχνουν όλα τα παιδιά» υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.
Αναφερόμενος στην επιστροφή των Χρήστου Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Δούμπας τόνισε ότι «… συνέβαλαν με την εμπειρία τους και βοήθησαν σε διάφορους τομείς, δίνοντας άλλο ρυθμό στο παιχνίδι μας», ενώ για την παρουσία της εθνικής στα τελικά του Ευρωπαϊκού είπε: «Είναι νωρίς ακόμα για να θέσουμε στόχους, αλλά σε πρώτη φάση θα λέγαμε ότι θέλουμε την οκτάδα και μετά ό,τι καλύτερο. Είμαστε σε καλό δρόμο και, αν συνεχίσουμε έτσι, θα έρθουν και οι επιτυχίες».

«Το μόνο που κρατάμε είναι η πρόκριση και τίποτα άλλο». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Γιώργος Μορφέσης την παρουσία της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, φάνηκε αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα της ελληνικής ομάδας στο Ντόρντρεχτ, αν και επισήμανε ότι «δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα κι έτσι φυσιολογικά δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό.

Η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά, για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο». Σε ό,τι αφορά τα τελικά του Ζάγκρεμπ, ο Μορφέσης είπε: «Υπάρχουν 6-7 χώρες που θα παλέψουν για τα τρία μετάλλια, μεταξύ αυτών κι εμείς. Ωστόσο, πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα και να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε διοργάνωση.
Είναι πολύ μακριά το Ευρωπαϊκό και προέχουν άλλα τουρνουά (σ.σ. World League και FINA Cup). Μεγάλος μας στόχος, όμως, είναι το Ευρωπαϊκό. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία ενόψει των διοργανώσεων, να έχουμε υπομονή και να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί υπάρχει ταλέντο στην ομάδα και όρεξη για δουλειά».

Στα συμπεράσματά του από την παρουσία των αθλητών-τριών μας στη διεθνή συνάντηση κολύμβησης εφήβων-νεανίδων που διεξήχθη στη Νοβάρα της Ιταλίας, αλλά και στις προσδοκίες του ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε ο συνοδός προπονητής της ελληνικής αποστολής Νίκος Κραουνάκης: «Ήταν ένα πολύ δυνατό μίτινγκ. Μετείχαν δυνατές ομάδες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Πολωνία. Εμείς με τους πολωνούς επειδή ήμασταν κοντά στην τελική βαθμολογία, παλέψαμε μέχρι τέλους για την 4η και 5η θέση. Κάποια  από αυτά τα παιδιά τώρα θα προετοιμαστούν για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Σε αυτό το υψηλό επίπεδο δύο με τρία παιδιά τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Τα συγκεκριμένα έχουν τα φόντα να διακριθούν και στο Πανευρωπαϊκό έφηβων-νεανίδων. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Όσον αφορά την ΟΠΕΝ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιτευχθούν όρια για τη Βουδαπέστη. Περιμένουμε να γίνουν καλές επιδόσεις, τόσο εκεί, όσο και στο ?Ακρόπολις?. Ο στόχος άλλωστε όλων των παιδιών είναι να φορμαριστούν  για αυτούς τους αγώνες. Είναι αγώνες που θα έχουν υψηλό ανταγωνισμό».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές