ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Τα εγκαίνια του νέου κλειστού κολυμβητηρίου του Παγκρητίου Σταδίου πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ (20:30). Με τα εγκαίνια αυτά αξιοποιείται μια Ολυμπιακή εγκατάσταση και η απόδοση των αθλητικών υποδομών της, όπως αυτές εμπλουτίστηκαν, στους δημότες του Ηρακλείου και το σωματειακό αθλητισμό. Η Ολυμπιακή Εγκατάσταση, ύστερα από τις προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου, παραχωρήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και διοικείται από τη δημοτική επιχείρηση “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ”.

Μάλιστα, οι αθλητικές υποδομές που προστέθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο έγιναν από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, με την επίσημη πολιτεία δια του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, να τον συγχαίρει: “Χαιρετίζω την εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, να ανοίξει τις πύλες των αθλητικών χώρων της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Παγκρητίου Σταδίου που του είχε παραχωρηθεί προς αξιοποίηση δίνοντας τη δυνατότητα για άθληση σε όλους τους πολίτες.

Η αξιόλογη αυτή απόφαση συνάδει πλήρως με την πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την κοινωνική και πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Πολιτική που άρχισε ήδη να υλοποιείται με το άνοιγμα στους πολίτες του Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά και θα συνεχισθεί και σε πολλές ακόμη εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.” Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος ευλόγησε τα νερά του κολυμβητηρίου παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και αθλητικών φορέων και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σε δηλώσεις του, κάλεσε όλους τους πολίτες, αθλητές και αθλούμενους να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του νέου αθλητικού κέντρου του Δήμου Ηρακλείου. Τόνισε, δε, ότι φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει τέτοιους χώρους σε όλες τις περιοχές του Νέου Δήμου Ηρακλείου, έτσι ώστε όλοι οι δημότες να έχουν πρόσβαση στην άσκηση και τον αθλητισμό. Κλείνοντας, ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο, Γιάννη Δροσίτη, και το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ”, αλλά και όλους τους εργαζομένους, που το τελευταίο διάστημα εργάστηκαν πάρα πολύ σκληρά, για να παραδοθεί αυτή η σύγχρονη, ολοκληρωμένη και με υψηλά ποιοτικά στάνταρ αθλητική εγκατάσταση.

Στην εκδήλωση, η οποία συμπεριλάμβανε επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης από τους συλλόγους “Κ.Ο.Η” και “ΩΡΙΩΝΑ”, παρουσιάσθηκαν οι νέες υποδομές που αποδίδονται προς χρήση στους πολίτες, καθώς επίσης και οι ευρύτερες δυνατότητες και υποδομές του σταδίου. Το νέο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο στο Παγκρήτιο Στάδιο αποτελείται από χώρους συνολικής επιφάνειας 3.700 τ.μ. περίπου (θύρες 9 έως και 12), με σύγχρονο εργονομικό εξοπλισμό ενδυνάμωσης και αερόβιας άσκησης, κολυμβητική δεξαμενή εκμάθησης και κεντρική κολυμβητική δεξαμενή 25 μ., προσομοιωτή κωπηλασίας με οκτώ θέσεις κωπηλασίας, εξοπλισμένο ιατρείο με εξωτερικό απινιδωτή, φυσιοθεραπευτήριο με υδρομασάζ και σάουνα, παιδότοπο, αποδυτήρια ενηλίκων, παιδιών και ΑΜΕΑ, αυτόματους πωλητές αγαθών και ευρύχωρο πάρκινγκ.

Επίσης στις αίθουσες γυμναστικής έχουν τοποθετηθεί ειδικές λαστιχένιες αναρτήσεις για την αποφυγή τραυματισμών στα γόνατα και στη μέση, σύστημα ψύξης-θέρμανσης, γυναικείες και ανδρικές τουαλέτες και αποδυτήρια. Έχει σχεδιασθεί να καλύπτει τις ανάγκες των αθλούμενων κάθε ηλικίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και της ανάπτυξης του αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, παρέχοντας επαρκείς και με υψηλή ποιότητα υπηρεσίες στα πλαίσια του “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”. Το Παγκρήτιο Στάδιο αποτελεί την πρώτη Ολυμπιακή Εγκατάσταση που έχει παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία αξιοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου με δικούς του πόρους, χωρίς οικονομική επιχορήγηση από την Πολιτεία.

Η συνολική και ολοκληρωμένη αξιοποίηση του Παγκρητίου Σταδίου συνδέεται άρρηκτα με την αναβάθμιση του Κρητικού Αθλητισμού, της ποιότητας ζωής των πολιτών του Ηρακλείου και ιδιαίτερα των κατοίκων των δυτικών συνοικιών και του παραλιακού μετώπου. Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα, μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα ΑΡΜΟΣ και χορευτικό πρόγραμμα μοντέρνων χορών από Ακαδημία Χορού, στο κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου του σταδίου. Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου θα είναι ανοιχτές από σήμερα για το κοινό, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του και να γνωρίσει από κοντά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές