Επανεκλογή του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στη Θέση του Αντιπροέδρου της LEN

Με θριαμβευτικό τρόπο επανεξελέγη – για 4η φορά από το 2008 – στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEΝ), για τέσσερα ακόμη χρόνια, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα Κυριακή (8/11) στο πλαίσιο του Κογκρέσου της LEN.
Αυτόματα, η εκλογή του ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σημαίνει για τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος και του μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά τον Ιούνιο του 2021 (οπότε και είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στη FINA), καθώς τέσσερις εκπρόσωποι του μπιρό της LEN (Μπαρέλι, Σπαρκλς, Καρπένα οι άλλοι τρεις) εκλέγονται αυτόματα και στο Μπιρό της FINA.
Οι σημερινές διαδικασίες στη LEN έγιναν διαδικτυακά. Tο Κογκρέσο με τηλεδιάσκεψη και οι εκλογές ηλεκτρονικά, με ειδική υπηρεσία που εξασφάλιζε το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε καθολική συμμετοχή, αφού έλαβαν μέρος και ψήφισαν και οι 52 ευρωπαϊκές χώρες – μέλη της LEN.
Πρόκειται φυσικά για μια εκλογική νίκη η οποία αποτελεί εκ νέου αναγνώριση που αντανακλά όχι μόνο στο πρόσωπο της Προέδρου της ΚΟΕ, αλλά και σε ολόκληρο τον χώρο του ελληνικού υγρού στίβου, του αθλητισμού μας και γενικότερα της Ελλάδας. Ο Διαθεσόπουλος είναι πλέον ο μακροβιότερος εκλεγείς στο Μπιρό της LEN (από το 1990), αλλά και από τους εκπροσώπους της στο Μπιρό της FINA.
Πανηγυρικά, εξάλλου, επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου της LEN o Ιταλός Πάολο Μπαρέλι, (που επικράτησε με συντριπτική διαφορά του Γάλλου υποψήφιου Ζιλι Σετσιονάλ, 86-13), αλλά και ολόκληρη η ομάδα που συντάχθηκε με τους δύο άνδρες εξελέγη στο μπιρό. Γενικός Γραμματέας παραμένει ο Βρετανός Ντέιβιντ Σπαρκλς, ενώ ο Ισπανός Φερνάντο Καρπένα εξελέγη νέος ταμίας.