ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

«Κύριε Γενικέ,

1. Για άλλη μία χρονιά, αισθανόμαστε σαν Ομοσπονδία, που καλλιεργεί και αναπτύσσει πέντε (5) Ολυμπιακά Αθλήματα και με κοινή μας απόφαση από το 2010, θα εντάξει και το άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης ως 6ο άθλημα, πικρία και απογοήτευση γιατί και πάλι στα κριτήρια για τον προϋπολογισμό της ΚΟΕ, δεν ελήφθησαν υπόψη το εύρος, η ανάπτυξη, η δυναμική και οι επιτυχίες των αθλημάτων μας.

Πάντοτε ζητούσαμε αξιοκρατία και ίση μεταχείριση. Ποτέ δεν τα πήραμε και δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις μας επ? αυτών, ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη.

Το θέμα, δεν είναι καθαρά οικονομικό, αλλά δεοντολογικό. Και στηρίζεται στην κατ? εξακολούθηση άνιση μεταχείριση της Ομοσπονδίας μας, από τους έχοντες γνώμη και εισηγήσεις.

Σίγουρα, συναισθανόμαστε την όλη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και τις επιπτώσεις της σε όλα τα σημεία δράσης της.

Γεγονός που μας επιβάλλει όχι περαιτέρω σχολιασμό της οικονομικής επιχορήγησης της ΚΟΕ, για το 2010.

2. Σ? ότι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων μας και τις στοχευμένες δράσεις μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πολύ σύντομα θα έχετε ένα πλήρες 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλημάτων μας, των υποδομών τους και της προοπτικής τους, δεδομένου ότι αυτή την αντίληψη την έχουμε κάνει πράξη εδώ και πολλά χρόνια. Δίχως, η Πολιτεία, μέχρι σήμερα, να το έχει αντιληφθεί και να το έχει στηρίξει.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι έχουμε υλοποιήσει πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών στην υδατοσφαίριση, μετά από κοινή συμφωνία με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, από του έτους 2005, το έχουμε λειτουργήσει δε με θετικότατα αποτελέσματα που έφεραν και τεράστιες επιτυχίες στην υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό (χαρακτηριστικό παράδειγμα, το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, τον περασμένο Αύγουστο στο Σίμπενικ). Πλην όμως, ουδέποτε η ΚΟΕ, έλαβε τις 500.000 ευρώ που δεσμεύτηκε η Πολιτεία να επιχορηγήσει το πρόγραμμα, για τα έτη 2005 και 2006 (ανά 250.000). Παρότι δε, συνεχίζομαι μέχρι σήμερα αυτό το πρόγραμμα και αυτή την ανάπτυξη, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ, την τελευταία 5ετία.

3.   Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την άποψη σας για καθαρό Αθλητισμό, χωρίς φαρμακοδιέγερση ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία, μη νόμιμη και στην αρχή, η κάθε «επιτυχία» να είναι στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι»

Η ΚΟΕ, είναι αταλάντευτη και αμείλικτή προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό κανείς, μπορεί να το διαπιστώσει από την όλη μας λειτουργία μας και τις σχετικές αποφάσεις, σε τέτοια φαινόμενα. Και φυσικά θα εξακολουθήσει να είναι ακόμη περισσότερο.

Όλα αυτά, ως μια καθαρή απάντηση σε όσους, θέλοντας να κρύψουν δικές τους πλημμέλειες και παραβάσεις και με αφορμή την πρόσφατη ποινική δίκη του τιμωρημένου αθλητή Ιωάννη Δρυμωνάκου, ο οποίος κηρύχθηκε αθώος από το Α? Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διοχέτευσαν προς τον Τύπο και γενικότερα, δήθεν … θέσεις της ΚΟΕ και τους Προέδρου της, που δεν συνάδουν με τα πιο πάνω.

Η διατυπωθείσα έκφραση τους, κατά την αποχώρηση τους από το δικαστήριο «αίσχος», τους την επιστρέφουμε μήπως και κάνουν αυτοκριτική για τα όσα πλημμελή και παραβατικά, προς τις κείμενες διατάξεις και κανονισμούς περί Doping, διέπραξαν.

Τελειώνοντας, θέλουμε να απευθύνουμε την έκκληση προς κάθε υπεύθυνο. Πότε και πώς θα αποκαλυφθεί αυτός ή αυτοί που διοχέτευαν την πληροφορία στους διακινούντες και θησαυρίζοντες από την παράνομη ουσία Μ3, ότι τον Μάρτιο του 2008 το διαπιστευμένο από την ΔΟΕ επίσημο εργαστήριο αντιντόπινγκ που εδρεύει στο ΟΑΚΑ, δεν ανιχνεύει την πιο πάνω ουσία, καίτοι αυτή περιλαμβανόταν στη σχετική λίστα της WADA από 1/1/2005;

Μία απάντηση σ? αυτό το μεγάλο ερώτημα, σίγουρα θα είναι μια μεγάλη στήριξη στη θέση την δικιά σας και όλων μας, για «καθαρό» αθλητισμό.

Στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία, σ? όλους τους τομείς που αφορούν τόσο την Ομοσπονδία μας όσο και γενικότερα τον Ελληνικό Αθλητισμό.

Για το Δ.Σ της ΚΟΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ»

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές