Οι Αποστολές των Εθνικών Ομάδων Καταδύσεων και Καλλιτεχνικής Κολύμβησης για το European Junior Championships in Diving, Synchronised “Artistic” Swimming and Swimming 2018,25 June-8 July 2018,Helsinki and Tampere-Finland

Στο Ελσίνκι μεταβαίνουν αύριο (23/6, 06.00) έξι (6) καταδύτες μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας 26 Ιουνίου με 1η Ιουλίου.
Είναι οι: Θεόφιλος Αυθίνος (Τραμπολίνο 1 μέτρο), Νίκος Μόλβαλης (Τραμπολίνο 1 μέτρο και 3 μέτρα, Σταθερά, Τραμπολίνο Συγχρονισμένων 3 μέτρα και Σταθερά Συγχρονισμένων), Ιάσονας Μωραϊτης (Σταθερά), Χρήστος Μορφίδης (Τραμπολίνο 1 και 3 μέτρα, Σταθερά), Θάνος Τσιρίκος (Τραμπολίνο 3 μέτρα, Σταθερά, Τραμπολίνο Συγχρονισμένων 3 μέτρα και Σταθερά Συγχρονισμένων), Αγγελική ? Λύδια Γεωργοπούλου (Τραμπολίνο 1 μέτρο, Σταθερά).
Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος και η διεθνής Κριτής Θέμις Γεωργιάδη.
Μία ημέρα μετά την αποστολή των Καταδύσεων, την Κυριακή (24/6), αναχωρεί και η Εθνική μας ομάδα Εφήβων ? Νεανίδων στην Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση, για το Τάμπερε της Φινλανδίας όπου και θα διεξαχθεί (26/6 ? 1/7) το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Στην αποστολή μετέχουν συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες. Είναι οι: Ιφιγένεια Δίπλα, Ευδοκία Φάνου, Νεφέλη ? Κατερίνα Γκαγιάννη, Κατερίνα Μανάρα, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Άννα ? Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Βιολέτα Ζουζούνη, Ηλιάνα Καμπούτση, Δανάη Καριώρη, Βασίλης Γκορτσιλάς.
Μαζί τους η ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέτσκα, ο συνεργάτης της Θωμάς Μπίμης, οι διεθνείς Κριτές Ελένη Κουγιά και Μαρία Μαρούγκα και το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και έφορος, Μαρία Παρασκευοπούλου (αρχηγός αποστολής).
Στο Τάμπερε θα βρεθεί και η Μαρία Θηβαίου με την ιδιότητά της ως Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη LEN.