ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ, Δ΄ ΗΜΕΡΑ

Τέταρτη ημέρα του γαλλικού πρωταθλήματος κολύμβησης, που διεξάγεται στο Στρασβούργο και οι Έλληνες κολυμβητές δεν κατάφεραν να προκριθούν σε κάποιο τελικό.

Στα 200μ. μικτή ατομική, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, πήρε την 5η θέση, στον προκριματικό με 2:04.63 και ο Ρωμανός Αλυφαντής, στο ίδιο αγώνισμα ήταν 12ος με 2:07.23, με αποτέλεσμα κανείς από τους δύο, δεν αγωνίστηκε στους απογευματινούς τελικούς, καθώς υπήρχαν ξένοι με καλύτερους χρόνους, στα πρωινά προκριματικά. Σε κάθε αγώνισμα, μόνο ένας μη Γάλλος προκρίνεται στον τελικό.

Ο Αλυφαντής μετείχε και στα 100μ. πρόσθιο, όπου με 1:04.71 κατετάγη 15ος , τέλος ο Κωνσταντίνος Σιώκος ήταν 20ος  στα 200μ. ελεύθερο με 1:52.88.

Όπως στα 400μ.ελεύθερο έτσι και στο 200άρι,ο Γιανίκ Ανέλ, πήρε την πρώτη θέση με νέο ρεκόρ Γαλλίας 1΄45΄΄47, παρά την κούραση του, στο γαλλικό πρωτάθλημα κολύμβησης, που διεξάγεται στο Στρασβούργο.

Θα είναι η μοναδική γαλλική συμμετοχή στο αγώνισμα στο Παγκόσμιο της Σαγκάης. Οι ήρωες κουράστηκαν, καθώς 24 ώρες μετά τον αγχωτικό τελικό των 100μ., στον οποίο οι 9 στους 10 βελτίωσαν τις επιδόσεις τους.

Ο Γιανίκ Ανέλ και ο Τζέρεμι Στράβιους, υπέφεραν στο 200άρι: «Αυτοί οι αγώνες είναι κουραστικοί σωματικά και πνευματικά. Ειλικρινά δεν μπορώ να έχω το συνηθισμένο μου χιούμορ, γιατί είμαι πολύ κουρασμένος» δήλωσε ο Ανέλ.

Ο Ανέλ τέθηκε από την αρχή επικεφαλής στην κούρσα και τερμάτισε σε 1’45”47 Agnel, 36/100, πιο κάτω από την επίδοση που είχε πετύχει το περασμένο καλοκαίρι, στη σκυταλοδρομία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αλλά ο Γάλλος πρωταθλητής ελπίζει να πάει ακόμη πιο γρήγορα: «Είναι πάντα ωραίο να είσαι σε θέση να πετυχαίνεις ρεκόρ, αν είχα πετύχει ακόμη καλύτερο χρόνο, θα έκλεινα πολλά στόματα» επισημαίνει ο Ανέλ. «Με την  κούραση, από τον προηγούμενο αγώνα, τα έντονα συναισθήματα ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την κούρσα. Ευτυχώς κατάφερα να συγκεντρωθώ και να είμαι επικεφαλής από την αρχή».

 

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές