ΓΑΥΡΟΣ?ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ

Γαύρος ..από κούνια δηλώνει ο Σπύρος Γιαννιώτης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γαύρος τονίζει πως αυτός είναι και ο λόγος που παρά τα οικονομικά προβλήματα, εξακολουθεί να είναι αθλητής του Θρύλου.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του στην εφημερίδα Γαύρος:

Πώς μπλέχτηκες με την κολύμβηση;

Σε ηλικία 4 με 5 χρονών η μητέρα μου ως πρωταθλήτρια κολύμβησης με πήγε στο κολυμβητήριο. Έτσι ξεκίνησα αυτό το ταξίδι. Τα πρώτα μου βήματα στο νερό. Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να βγάλω τα 50 μέτρα και έπρεπε να σταματάω τη διαδρομή. Στην πισίνα της Κέρκυρας, που πήραμε το πρωτάθλημα τον Μάιο, αλλά που ήταν τότε ανοικτή. Για 4 χρονών μιλάμε τώρα, έτσι; Αυτές είναι και οι πρώτες εικόνες. Το καλοκαίρι πάντα έχει τους πιο μεγάλους αγώνες.

Και στον Ολυμπιακό πότε ήρθες;

Τη σεζόν 1997/98, μετά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα με προσέγγισε ο Γιώργος Κατσαρός και με έπεισε να έρθω στον Ολυμπιακό. Και δεν σκέφτηκα να φύγω ποτέ. Διότι έκανα τις μεγαλύτερες διακρίσεις μου, ενώ ήμουν από μικρό παιδί Ολυμπιακός.

Η κατάσταση που επικρατεί στον Ερασιτέχνη σε προβληματίζει;

Είχα την δυνατότητα να φύγω και δεν το έπραξα. Η εκτίμησή μου εδώ και καιρό είναι ότι θα σταματήσουν τα οικονομικά προβλήματα στον Ερασιτέχνη. Είχα την εντύπωση ότι με την αλλαγή της διοίκησης θα γινόταν ένα ταρακούνημα, το οποίο δεν έγινε. Είμαι άνθρωπος με θετική σκέψη, θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Ο Γέμελος τι ρόλο έπαιξε στην μέχρι τώρα καριέρα σου;

Ο Νίκος είναι ο μέντοράς μου. Αυτός είναι ο καπετάνιος και αυτός που με κατευθύνει. Είχαμε έναν γνωστό που μας έκανε το «κονέ» και από τότε βρισκόμαστε μαζί. Πλέον δεν είναι απλώς προπονητής μου. Είμαστε φίλοι και μάλιστα κολλητοί. Καταλαβαίνω τι θέλει να μου πει πριν ξεκινήσει να το λέει και μερικές φορές του κάνω πλάκα. «Ασ? το Νίκο, ξέρω που το πας» και τέτοια. Το ίδιο κάνει κι αυτός.

Η κολύμβηση στην ανοικτή θάλασσα πώς προέκυψε;

Ήταν σκέψη χρόνων. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο Βούλγαρος Στόιτσεφ μου πρότεινε να δοκιμάσω. Μου κατέστησε σαφές πως είχε περισσότερα χρήματα και πως άξιζε τον κόπο. Το 2006 πληροφορήθηκα ότι θα μπει στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Πήρα την απόφαση να δοκιμάσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης του 2007. Με την πρώτη προσπάθεια, διακρίθηκα. Στα 5.000 μέτρα κατέλαβα την τρίτη θέση και αυτό μου άνοιξε την όρεξη.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίασες.

Εξασφάλισα την συμμετοχή μου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2008 στην Σεβίλλη, όπου πήρα την ένατη θέση. Ενώ είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ακολούθησα λάθος τακτική στα 10.000 μέτρα και ένα βούλιαγμα από αντίπαλο κολυμβητή μου χάλασε τα σχέδια.

Πηγαίνεις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παρακολουθείς την ποδοσφαιρική ομάδα;

Όταν έχω χρόνο, φροντίζω να πηγαίνω στο γήπεδο. Θεωρώ πως ο Βαλβέρδε θέλει τον χρόνο του. Οι ειδικοί λένε πως ο μήνας του είναι ο Γενάρης, ελπίζω αυτό να το δείξει και στο γήπεδο. Την πρώτη του χρονιά πάντως, ο Ολυμπιακός αυτόν τον μήνα, έπαιξε μπαλάρα.

Οι επόμενοι στόχοι σου ποιοι είναι;

Ο προγραμματισμός μου περιλαμβάνει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Είπες ότι η μητέρα σου σε έριξε στο νερό. Τι άλλο σε δίδαξε κατά τη διάρκεια της «συνεργασίας» σας;

Μου έμαθε το ένα και το σημαντικότερο απ? όλα, να μπαίνω μέσα και να μη σκέφτομαι τη δεύτερη θέση και να σκέφτομαι μόνο την πρώτη. Πώς θα καταφέρω να είμαι καλός στην προπόνηση. Όταν έρχεται η αποτυχία, πρέπει να ξέρεις να τη χειρίζεσαι και ότι τα καταφέρνω, το πήρα από εκείνη.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές