Η Ελληνική Αποστολή και το Πρόγραμμα του 4th FINA World Men’s Youth Water Polo Championships 2018,11- 19 August 2018,Szombathely-Hungary

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων Δημήτρης Κραβαρίτης ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (8/8) τους εκλεκτούς που συμπεριλαμβάνονται στη 13άδα η οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας (U18) που θα γίνει στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας 11-19 Αυγούστου. Η αποστολή θα αναχωρήσει την Παρασκευή (10/8) το πρωί (7.20 με πτήση της Austrian, μέσω Βιέννης).
Οι εκλεκτοί του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι: Ούγκο Πιοβάν, Σταύρος Μανθογιάννης (τερματοφύλακες), Θοδωρής Πάτερος, Νίκος Παπανικολάου, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Διονύσης Μπραϊμης, Νίκος Κουρούβανης, Τάκης Δήμου, Στάθης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Αχιλλέας Γραμματικός, Γιάννης Κεχαλάρης.
Την ομάδα θα συνοδεύουν, εκτός από τον Δημήτρη Κραβαρίτη, ο συνεργάτης του Σάκης Πλατανίτης, ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Μοίραλης και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης, ως αρχηγός της αποστολής.
Η Ελλάδα είναι στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους την Ουγγαρία, την Αργεντινή, τη Ρωσία και την Κίνα.
Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α’ Όμιλος: Αίγυπτος, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Μαυροβούνιο. Γ’ Όμιλος: Ουζμπεκιστάν, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, ΗΠΑ, Κροατία. Δ’ Όμιλος: Σερβία, Κολομβία, Ισπανία, Καναδάς, Σαουδική Αραβία.
Το πρόγραμμα της Εθνικής μας στον Β’ Όμιλο (ώρες Ελλάδας):
Σάββατο 11/8: Ελλάδα ρεπό, Κυριακή 12/8: 20.30 Ελλάδα – Ουγγαρία, Δευτέρα 13/8: 20.30 Αργεντινή – Ελλάδα, Τρίτη 14/8: 16.30 Ελλάδα – Ρωσία, Τετάρτη 15/8: 13.10 Ελλάδα – Κίνα.
Οι 1οι από κάθε Όμιλο προκρίνονται απευθείας στους “8”, ενώ οι 2οι και οι 3οι παίζουν χιαστί αγώνες με τους 3ους και 2ους άλλου Ομίλου για είσοδο στην 8άδα.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές