Πρόγραμμα ?Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series,Syros 2018?,15-17 Ιουνίου 2018,Ερμούπολη-Σύρος

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης ?Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018? που θα γίνει στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Ερμούπολης 15-17 Ιουνίου, με συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και με τη στήριξη του Δήμου Σύρου ? Ερμούπολης.
Η περσινή οργανωτική επιτυχία του ?Hellas Beetles Artistic Cup? αναγνωρίστηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο και αγκαλιάστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και φέτος το μίτινγκ εντάχθηκε στα FINA World Series. Είναι ο 9ος σταθμός από τους 10 της σειράς των συγκεκριμένων αγώνων της FINA, από τους οποίους προκύπτει εδική βαθμολογία (Ranking) που δίνει και χρηματικά έπαθλα στους πέντε πρώτους σε κάθε αγώνισμα.
Το ?Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018? φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα φιλοξενήσει αθλήτριες από την παγκόσμια ελίτ του αθλήματος και είναι σίγουρο πως θα καθιερωθεί ως θεσμός. Στο μίτινγκ θα μετάσχουν (σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής) αθλήτριες από 14 χώρες, από δύο (2) σωματεία του εξωτερικού και ενννέα (9) ελληνικούς συλλόγους.
Συγκεκριμένα θα μετάσχουν αθλήτριες (και αθλητές) από τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Μεξικό, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, τη Σιγκαπούρη και φυσικά την Ελλάδα, που θα μετάσχει με τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Γυναικών, αλλά και αυτής των Νεανίδων (στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντίστοιχα). Τα ξένα σωματεία είναι οι Σάντα Κλάρα και Σοι Λίμα Νίξεν. Από τους ελληνικούς συλλόγους που θα μετάσχουν ξεχωρίζει ο πρωταθλητής ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και θα είναι παρόντες οι ΝΟΒΑ, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΚΟΗ, ΝΟ Χανίων, Ωρίων, Ηρακλής, Αρίων Γλυφάδας, Ροή.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κολυμβητήριο που θα γίνουν οι αγώνες, προκειμένου να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, ενώ η Συνέντευξη Τύπου προγραμματίζεται για την Πέμπτη 14/6, στις 13.00, στο μέγαρο του Δημαρχείου Σύρου-Ερμούπολης.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές