Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής Δ’ ομίλου Euroleague Water Polo Γυναικων 2021

Την ήττα από την Ουγγρική Ντουναϊσβάρος με 11-9 γνώριζε η γυναικεία ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης την Κυριακή 7 Φλεβάρη στην Βερόνα της Ιταλίας. Μια ήττα που υποχρέωσε την Ελληνική ομάδα σε αποκλεισμό από την επόμενη φάση της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, της Ευρωλίγκα.
Η Βουλιαγμένη, παρά το γεγονός ότι το Σάββατο είχε πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 7-7 απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ηπείρου, την ισπανική Σαμπαντέλ, στο κρίσιμο αγώνα της Κυριακής δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το κακό ξεκίνημα (0-3, 2-6) και να διεκδικήσει την πρόκριση. Ήταν γνωστό ότι ο ΝΟΒ θα μπορούσε να προκριθεί ακόμη και με ισοπαλία στην συγκεκριμένη συνάντηση.
Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι ο ΝΟΒ εμφανίστηκε στην διοργάνωση με μια πολύ νεανική ομάδα και με μόνο μια ξένη παίκτρια (την Ολλανδέζα Κούλχαας).
Η πρώτη περίοδος ήταν εφιαλτική για την Βουλιαγμένη η οποία βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 4-1. Στα δυο επόμενα οκτάλεπτα οι αντίπαλες κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά, παρά την προσπάθεια των Ελληνίδων πολιστριών. Στην αρχή μάλιστα της τελευταίας περιόδου η Ντουναϊσβάρος προηγήθηκε με 10-6 και 11-7 και κράτησε την πολύτιμη νίκη – πρόκριση, παρά το γεγονός ότι ο ΝΟΒ μείωσε την διαφορά στα 2 γκολ.
Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 1-4, 2-2, 4-4, 2-1. Σύνολο: 9-11.
ΝΟΒ (Άντι Μελιδώνη: Κοτσιώνη, Κούλχαας 1, Σάντα, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου 3, Πάτρα, Κώτσια 2, Διαμαντοπούλου 1, Κοντονή, Καϊάφα, Έ. Πάτρα.
Τα γκολ της Ντουναϊσβάρος πέτυχαν οι Γκάρντα 3, Σίλαγκι 3, Κουρισάτι 2, Χορβατ 2, Ματό 1.
Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Σαμπαντέλ 4, Ντουναϊσβάρος 3, ΝΟΒ 1.