Η «ΤΟΡΠΙΛΗ» ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

O Iαν Θορπ δεν αποκλείει ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενεργό δράση. Ο πεντάκις «χρυσός» Ολυμπιονίκης, που ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση πριν από τέσσερα χρόνια βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική να επιστρέψει, έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό ο Αυστραλός κολυμβητής έχει αρχίσει προπονήσεις και όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του Ντέιβ Φλάσκας: «Ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι το Λονδίνο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Ο Ιαν απολαμβάνει και πάλι την ενασχόλησή του με την κολύμβηση».
Ο δαιμόνιος μάνατζερ του κορυφαίου Αυστραλού κολυμβητή όλων των εποχών συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής σε υψηλό επίπεδο το 2011. Αυτή τη στιγμή απλά απολαμβάνει την προπόνηση. Θα δούμε πού θα οδηγήσει αυτό. Προπονείται μόνος του και το πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο του δεν τον ενοχλεί πια. Εχει μακρά πορεία να διανύσει για να φτάσει στο επίπεδο που ήταν κάποτε».
Από την πλευρά του ο Ιαν Θορπ ήταν λακωνικός: «Ποτέ δεν σταμάτησα την κολύμβηση. Απλά τώρα, κολυμπάω περισσότερο και μου αρέσει που βρίσκω σιγά σιγά τη φόρμα μου». Για να μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, η «τορπίλη» θα πρέπει να τεθεί στη διάθεση των ελεγκτών αντιντόπινγκ τις επόμενες 6-8 εβδομάδες, ώστε να είναι διαθέσιμος για ελέγχους έναν χρόνο πριν από τα τράιαλς της Αυστραλίας για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2012.
Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία έλαμψε ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, όταν πήρε τη νίκη στα 200 μ. και 400 μ. ελεύθερο.