ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ

Στην πιο δύσκολη «μάχη» της ζωής του βγήκε νικητής. Την ώρα που όλα γύρω του έμοιαζαν μαύρα και ένιωθε ότι ο κόσμος του είχε γκρεμιστεί, λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ, ο Γιάννης Δρυμωνάκος βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του.
Και όχι μόνο επέστρεψε στις πισίνες, αλλά κατάφερε να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 200 μ. πεταλούδα, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.
Για τον 26χρονο κολυμβητή, η πισίνα είναι όλη του η ζωή. Στα δύο χρόνια που έμεινε μακριά από τους αγώνες ωστόσο, έμαθε ότι υπάρχει ζωή και μετά την πισίνα. Και αυτή τη ζωή κυνηγά να διασφαλίσει, ζητώντας τίποτα παραπάνω από αυτά που δικαιούται?
Λόγω της υπόθεσης του 2008, για την οποία αθωώθηκε στο ποινικό δικαστήριο, ο Γιάννης Δρυμωνάκος είχε χάσει το δικαίωμα που είχε για διορισμό στο Δημόσιο. Ενα δικαίωμα που είχε αποκτήσει από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του τόσο το 2003 σε επίπεδο Εφήβων όσο και το 2006 σε επίπεδο Ανδρών.
Ο νόμος περί ντόπινγκ είναι ασαφής και δεν καθορίζει το ακριβές διάστημα που έχει αναδρομική ισχύ. Και ο Γιάννης Δρυμωνάκος δεν ζητεί τίποτα παραπάνω από ισονομία. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν άλλοι αθλητές, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ και παραμένουν στις θέσεις τους, ο ίδιος δεν μπορεί καν να διοριστεί, έχοντας μάλιστα αθωωθεί στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.
Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση. Προτίθεται πάντως τις επόμενες μέρες (πιθανότατα όταν λήξει η κατάληψη στα γραφεία της ΓΓΑ) να ζητήσει ακρόαση από τον κ. Μπιτσαξή, ώστε να του εκθέσει τις απόψεις του και να ζητήσει να έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους άλλους αθλητές.
Στο μεταξύ, ο Γιάννης Δρυμωνάκος εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Ο Ιωνικός και ο Ωκεανός έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Παράλληλα, συνεχίζει τις προπονήσεις, με απώτερο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη, καθώς τόσο το Ευρωπαϊκό όσο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας σε Αϊντχόφεν και Ντουμπάι αντίστοιχα θα είναι «περάσματα» στην προετοιμασία του.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές