…ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!

Το ποσό-ρεκόρ των 325 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 230 εκατ.
ευρώ) προγραμματίζει να διαθέσει η κυβέρνηση της χώρας για τη χρηματοδότηση του υψηλού αθλητισμού και τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών της, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, αλλά και των ετών που θα ακολουθήσουν.
«Όποιος εμπλέκεται στον αθλητικό της Αυστραλίας και όποιος νομίζει ότι ο αθλητισμός έχει έναν ρόλο να παίξει στην κοινωνία μας (…) θα ενθουσιαστεί από αυτό το μπάτζετ» τόνισε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, Τζον Κόουτς, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ABC, την επομένη της ανακοίνωσης του προϋπολογισμού.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου οι Αυστραλοί αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν 14 χρυσά μετάλλια, συγκομιδή που είναι η χειρότερη της χώρας μετά το 1996 και την Ατλάντα.
Πάντως, ο Κόουτς επισημαίνει ότι τα υποσχόμενα κεφάλαια θα επιτρέψουν στους αθλητές της χώρας να τα πάνε καλύτερα στις προσεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, σε σύγκριση με το 2008.
«Τα χρήματα αυτά θα μας βοηθήσουν στην προετοιμασία μας για το Σότσι, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, το Ρίο το 2016 και πιο μακριά» κατέληξε.
Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός προβλέπει για τέσσερα χρόνια το ποσό των 124 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την εξέλιξη νέων ταλέντων, 104 εκατομμύρια για τα κορυφαία προγράμματα των αθλητικών αρχών της χώρας, καθώς και επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές