ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με πρόφαση τις ζημιές που έχει υποστεί η στέγη του νέου κλειστού κολυμβητήριου Καβάλας, αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του μέχρι επ?αορίστου. Ήταν ο εύκολος τρόπος για να ξεφορτωθούν το οικονομικό βάρος, αφου πριν τρία χρόνια δεν ήθελε κανείς να αναλάβει τη λειτουργία του.
Ας αντικρίσουν στα μάτια , η διοίκηση και ο δήμος Καβάλας, του αθλητές των τεσσάρων ναυταθλητικών ομίλων και ας προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν ?. δε θα τα καταφέρουν.
Με πρόφαση της ζημίες που υπαιστει το κολυμβητηριο ΚαβάλαςΑνοιχτό θα παραμείνει το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας του, αλλά και των ζημιών που έχει υποστεί η στέγη του κτηρίου από τους ισχυρούς ανέμους μετά την 01 Ιανουαρίου θα ανασταλεί η λειτουργία του. Άποψη της Δημοτικής Αρχής Καβάλας είναι πως το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει ξανά όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, το κόστος για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου σε ότι αφορά τη θέρμανσή του καθώς και το σύστημα αφύγρανσης ήταν ιδιαίτερα υψηλό σε σημείο όπου χαρακτηρίστηκε ακόμη και απαγορευτικό.
Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ακαδημία Κολύμβησης Καβάλας, ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας, ο Ν.Ο.Υ.Σ. Ναυτίλος Καβάλας και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας σχετικά με την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου. Μάλιστα σημείωσαν πως δεν τους έχει δοθεί εναλλακτική λύση για το που θα πραγματοποιούν τις δράσεις τους, όταν θα κλείσει το κολυμβητήριο, ενώ παράλληλα σημείωσαν πως δεν έχουν αντίρρηση να κάνουν χρήση του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Καβάλας, αλλά αυτό για να λειτουργήσει χρειάζεται να γίνουν εργασίες,οι οποίες όπως φαίνεται κοστίζουν περισσότερο από τις εργασίες για την επισκευή της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου. Από την πλευρά πάντως του Δήμου Καβάλας τονίζεται πως το κλείσιμο του κολυμβητηρίου θα είναι προσωρινό.Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές