ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Η κορυφαία εσωτερική διοργάνωσης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ), το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Open διεξάγεται στο ολυμπιακό κολυμβητήριο (ΟΑΚΑ) από 11-13 Ιουνίου 2010. Η διοργάνωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι ένα από τα κριτήρια επιλογής της εθνικής ομάδας που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μόναχο.

Στους φετινούς αγώνες, που έχουν χαρακτηριστεί Open, λαμβάνουν μέρος αθλητές ? αθλήτριες από δέκα χώρες συνολικά. Συγκεκριμένα. έχουν δηλώσει συμμετοχή 34 αθλητές ? αθλήτριες από εννέα ξένες χώρες (στην παρένθεση ο αριθμός των αθλητών τους): Βραζιλία (11), ΗΠΑ (8), Ιράκ (5), Μαυροβούνιο (3), Ιαπωνία (2), Λίβανος (2), Γαλλία (1) Νότια Αφρική (1) και Κύπρος (1). Στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης μετέχουν περισσότεροι από 200 κολυμβητές και κολυμβήτριες μέλη των σωματείων της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Ανάμεσα τους είναι οι πρωταγωνιστές των τελευταίων παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου και όλοι οι κολυμβητές ? κολυμβήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009: Μπάμπης Ταυγανίδης, Γιώργος Καπελλάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Ιωάννης Κωστάκης, Στέλιος Τσάκωνας, Παναγιώτης Χριστάκης, Βασίλης Τσαγγάρης, Νικόλαος Τσότρας, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Χαράλαμπος Παπαϊωάνου, Σεμίχα Ριζάογλου, Αντώνης Tσαπατάκης, Μαρία Καλπακίδου κλπ

Για τη σημαντική αυτή διοργάνωση ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης είπε: «Είναι η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση στην κολύμβηση. Καλούμε τους Έλληνες φιλάθλους να έλθουν στο ολυμπιακό κολυμβητήριο και να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες και εξαιρετικούς αθλητές ? αθλήτριες. Πρόκειται για τους κολυμβητές ? κολυμβήτριες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις και με τις επιτυχίες τους κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες φιλάθλους».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές