Επιδημιολογική Μελέτη των Δερματολογικών Νοσημάτων σε Αθλητές της Κολύμβησης

Επιδημιολογική Μελέτη των Δερματολογικών Νοσημάτων σε Αθλητές της Κολύμβησης

Παρακαλείστε να συμμετάσχετε σε έρευνα στο πλαίσιο εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής. Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (έγγραφα 787/ε – 15/3/2019, 2275/ε – 22/6/2020) και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής/Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας/Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών. Επίσης, έχει την έγκριση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (αρ.πρ. 48855/8.7.2020).

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος το οποίο μας φέρνει σε επαφή με το περιβάλλον και φυσικά με το νερό της πισίνας. Μελέτη της καταγραφής των δερματολογικών νοσημάτων σε αθλητές της κολύμβησης δεν έχει πραγματοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν και είναι πιθανό να προκύψουν προτάσεις για μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την προστασία της υγείας του δέρματος των αθλητών/τριων της κολύμβησης.

– Η έρευνα αφορά σε κολυμβητές/τριες προαγωνιστικών (9-12 ετών) και αγωνιστικών κατηγοριών (13 +). Για τους ανήλικους αθλητές/τριες το ερωτηματολόγιο θα συμπληρωθεί από τους γονείς/κηδεμόνες αυτών.

– Η συμμετοχή είναι αυστηρά ανώνυμη.

– Σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα παιδιά κολυμβητές/τριες σε αυτές τις κατηγορίες παρακαλώ επαναλάβατε την διαδικασία.

– Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτεί περίπου 10 λεπτά.

Υπεύθυνη της έρευνας είναι η κα. Σφύρη Ελένη, Λέκτορας Εφαρμογών – Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κολύμβησης και Υποψήφια Διδάκτωρ.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές