Προληπτικά μέτρα χρήσης Αθλητικών Χώρων από Προσωπικό – Αθλητές – Προπονητές από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

1. Χρησιμοποιούμε μόνο ΜΙΑ είσοδο
2. Κατά την είσοδο αθλητών και προπονητών γίνεται έλεγχος με θερμόμετρο.
3. Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε όσους αναγράφονται στον κατάλογο του ΚΟΑ που σας έχει προμηθεύσει ο Οργανισμός (αθλητές και προπονητές). ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
4. Όλοι οι εισερχόμενοι, δηλαδή προσωπικό, αθλητές (εκτός ασφαλώς από την ώρα της προπόνησης), προπονητές,  συνεργεία συντήρησης κλπ. φοράνε ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ με αντισηπτικό που είναι τοποθετημένο στην είσοδο.
5. ΌΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ
– κρατάμε απόσταση ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ από τους άλλους
– δεν κάνουμε ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ  Ή ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ
– δεν ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ μας
6. Προσωπικό, Αθλητές και Προπονητές ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ προσωπικά και αθλητικά είδη, τα οποία πλένονται στο σπίτι
7.  Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δύσπνοιας σε μέλος του προσωπικού, αθλητών ή προπονητή ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ τον Υπεύθυνο του Χώρου.
8.  Σε περίπτωση επαφής με άλλο άτομο στη διάρκεια της προπόνησης, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ Ή ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.
9.  Τα όργανα που χρησιμοποιούνται από αθλητές και οι επιφάνειες των χώρων ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ αμέσως μετά τη χρήση και ΠΡΙΝ  επαναχρησιμοποιηθούν από άλλο αθλητή.
10. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα ρούχα προπόνησης θα πλένονται και  απολυμαίνονται στο σπίτι.
11.  Όλοι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο
12. Αποδυτήρια, ντους, κλειστό γυμναστήριο και κυλικείο της εγκατάστασης ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες, οι οποίες ωστόσο καθαρίζονται και απολυμαίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Πολλές Αλλαγές Στο Καλεντάρι Των Αθλητικών Διοργανώσεων από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η αναβολή των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας, με νέες ημερομηνίες διεξαγωγής η 23η Ιουλίου με 8η Αυγούστου 2021, έχει επηρεάσει αλυσιδωτά το αγωνιστικό καλεντάρι των υπόλοιπων διοργανώσεων πολλαπλών αθλημάτων, όπου συμμετέχει η Κύπρος υπό την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μετά την αναβολή των 19ων Μεσογειακών Αγώνων του Οράν της Αλγερίας για ένα χρόνο, από το 2021 στο 2022, ακολούθησαν αναβολές και άλλων διοργανώσεων.

Οι Ανδορέζοι διοργανωτές των 19ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), που επρόκειτο να λάβουν χώρα στη χώρα των Πυρηναίων μεταξύ 31 Μαΐου και 5 Ιουνίου 2021, ανακοίνωσαν πρόσφατα την αναβολή των αγώνων, με απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διοργάνωση να λαμβάνεται στη Γενική Συνέλευση των ΑΜΚΕ αυτό τον Μάιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 20οι ΑΜΚΕ του 2023 ανακοινώθηκαν ότι θα πραγματοποιηθούν στη Μάλτα.

Η Διεθνής Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (CGF) γνωστοποίησε ότι οι 7οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων, που θα διεξάγονταν στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο μεταξύ 1-7 Αυγούστου 2021 αναβάλλονται για δύο χρόνια, αφού εκείνες τις ημέρες θα διεξαχθούν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η CGF ανακοίνωσε ότι οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν το 2023, με την χώρα της Καραϊβικής να διατηρεί το πρώτο δικαίωμα στη διοργάνωση τους, εφόσον αποδέχονται να αναλάβουν και το 2023.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή (EOC) ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι το 16ο Θερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων του 2021 αναβάλλεται για ένα χρόνο. Η διοργάνωση θα λάμβανε χώρα μεταξύ 24 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2021 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας και πλέον θα πραγματοποιηθεί το 2022.

Τέλος, η Ένωση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), που διοργανώνει τους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες, ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση του 2021 (για την οποία δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η διοργανώτρια) θα μετατεθεί για το 2023. Η πρώτη διοργάνωση έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στη Ντόχα του Κατάρ.

Μετά τις πιο πάνω αλλαγές, το καλεντάρι του 2021 για την Κύπρο έχει ελευθερωθεί σε μεγάλο βαθμό. Πέραν από τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου), η μοναδική άλλη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει η Κύπρος το 2021 είναι το 15ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Βουοκάτι της Φινλανδίας μεταξύ 6-13 Φεβρουαρίου 2021.

Από την άλλη, το 2022 εμφανίζεται ιδιαίτερα «γεμάτο» από διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων, αφού στο καλεντάρι για την Κύπρο βρίσκονται οι:
• 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, Κίνα μεταξύ 4-20 Φεβρουαρίου.
• 19οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν, Αλγερία μεταξύ 25 Ιουνίου – 5 Ιουλίου
• 22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, Αγγλία μεταξύ 27 Ιουλίου-7 Αυγούστου
• 16ο Θερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, Σλοβακία τον Ιούλιο.
• 4οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων στο Ντακάρ, Σενεγάλη μεταξύ 20 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2022
• Εκκρεμεί η απόφαση για τους 19ους ΑΜΚΕ.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές