Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ SENTRA

Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο World League αλλά και για τις επιτυχίες που έχει προσφέρει το γυναικείο πόλο, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.

“Αυτό το μετάλλιο μας δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Μας δίνει κουράγιο αλλά μας αυξάνει τις υποχρεώσεις. Είναι παραπάνω ευθύνη για μένα. Τα κορίτσια ξέρουν ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά όταν είσαι κοντά σε μεγάλες ομάδες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εχουν σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας δίνει κουράγιο. Το πόλο έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον ελληνικό αθλητισμό. Παλιότερα στους άνδρες και τα τελευταία χρόνια με τις γυναίκες. Δείχνει ότι γίνεται δουλειά», είπε ο Μορφέσης που αναφέρθηκε και στο στόχο που έχει η εθνική μας ομάδα στο FINA Cup.

“Φέτος έχουν κάνει κάποιες αλλαγές. Εχουν αλλάξει τη διοργάνωση, τελευταία στιγμή αλλάζουν τις ομάδες, Η Βραζιλία μπήκε την τελευταία στιγμή, ενώ κάποιες ομάδες δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν λόγω οικονομικών. Παρόλα αυτά θα είναι μεγάλες ομάδες, όπως η Αμερική η Αυστραλία, η Κίνα και ο Καναδάς. Στον όμιλο μας είναι η Αμερική, ο Καναδάς και η Βραζιλία. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι χωριστά, να πάρουμε την καλύτερη θέση. Από εκεί και πέρα αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε θα πάμε σε κρος γκέιμ που θα βρούμε μία εκ των Αμερική, Αυστραλία και Ρωσία. Θέλουμε να αποφύγουμε την τελευταία θέση που θα μας στείλει στις θέσεις 7-8”.

Σχετικά με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ είπε: “Εχουν συνειδητοποιήσει και τα κορίτσια ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ολα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αλλά το μετάλλιο που κατακτήσαμε μας δίνει κουράγιο”.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές