ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ WATER POLO,ΜΑΔΡΙΤΗ

Ισόπαλη 7-7 με την Ισπανία αναδείχθηκε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στη Μαδρίτη.
Οι «φούριας ρόχας» βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 7-6, 4΄11΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα, ωστόσο η Χριστίνα Κότσια σημείωσε το γκολ που χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του Κώστα Πετράκη.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1.
Οι σκόρερ:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ροσέρ Ταράγο 4, Έστερ Μοραλέδα 2, Λάουρα Βιθέντε 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Χριστίνα Κότσια 2, Χριστίνα Μπενέκου 1, Αγγελική Μπενέκου 1, Μαρίνα Φλώρου 1, Βασιλική Διαμαντοπούλου 1, Κατερίνα Ζαντού 1

Στον άλλο αγώνα της πρεμιέρας, η Ιταλία επιβλήθηκε 5-4 της Ολλανδίας

Την 1η θέση κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων, στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας, που διεξήχθη στη Μαδρίτη.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

Ιταλία-Ολλανδία 5-4, Ισπανία-Ελλάδα 7-7, Ολλανδία-Ελλάδα 5-10, Ισπανία-Ιταλία 12-12, Ελλάδα-Ιταλία 13-8 και Ισπανία-Ολλανδία 9-8.

Η τελική βαθμολογία:

1) Ελλάδα 7, 2) Ισπανία 5, 3) Ιταλία 4, 4) Ολλανδία 0.

Στα συμπεράσματά του από την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας πόλο των νεανίδων στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας της Μαδρίτης, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης: «Και αυτό το τουρνουά, όπως τα δύο που είχαν προηγηθεί στο Εμμεν και την Ιτέα, ήταν πολύ χρήσιμα για την ομάδα. Οι κοπέλες είναι αρκετά κουρασμένες. Οι ρυθμοί που κινήθηκαν τον τελευταίο μήνα ήταν ασυνήθιστοι για αυτές. Τρία συνεχόμενα τουρνουά και τα δύο στο εξωτερικό, ήταν πράγματα που δεν τα είχαν συνηθίσει. Οι εμπειρίες που απέκτησαν όμως ήταν πολύτιμες και η δουλειά που έγινε ήταν καλή. Η ομάδα είναι καλή, οι παίκτριες είναι ικανές, αλλά άπειρες. Χρειάζεται προσοχή, συγκέντρωση και συγκρότηση. Αυτή η ομάδα τώρα χτίζετε. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Εχουμε δρόμο ακόμη. Μακρύ και δύσκολο. Χρειάζεται δουλειά σε όλους τους τομείς. Οι περισσότερες αθλήτριες είναι μικρές, μικρότερες και από την ηλικιακή κατηγορία που παίζουν. Αγωνιστικά, οι νίκες στα φιλικά δεν σημαίνουν τίποτα. Ολες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Στόχος μας στο Ευρωπαϊκό είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, κάθε αγώνας είναι και μια πρόκληση για μας».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές