ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ:Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

Έκλεψαν την παράσταση με το?καλημέρα της διαδικασίας διεκδίκησης των ορίων για τις διεθνείς διοργανώσεις κολύμβησης του καλοκαιριού. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης και ο Ανδρέας Βαζαίος, οι δύο ταλαντούχοι αθλητές της ?Generali ? Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης?, έγιναν οι πρώτοι Ελληνες που έπιασαν τα όρια για τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού της φετινής περιόδου στην κολύμβηση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Βελιγραδίου (6-10 Ιουλίου) και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Λίμα (16-21 Αυγούστου).

Οι σπουδαίες επιτυχίες των δύο ?δελφινιών? της ομάδας, έλαβαν χώρα στο διεθνές μίτινγκ, «13ο Luxembourg Euro Meet 2011», που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης έπιασε τα όρια στα 50μ. πρόσθιο (2ος 28.78), τα 200μ. πρόσθιο (2ος 2.13.58, πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων) και τα 100μ. πρόσθιο (2ος 1.01.81) και για τις δύο διοργανώσεις, ενώ έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη των ορίων και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών της Σαγκάης (24-31 Ιουλίου), στο 100άρι (είναι 1.01.57) και στο 200άρι (είναι 2.13.13).

Ο Ανδρέας Βαζαίος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Βελιγραδίου στα 100μ. πεταλούδα (5ος 54.68) και τα 200μ. μικτή ατομική (3ος 2.06.08) και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Λίμα στα 100μ. πεταλούδα (5ος 54.68).

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Λουξεμβούργου μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ?Generali ? Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης:

Παναγιώτης Σαμιλίδης: «Σε μια δύσκολη χρονιά, με πολλή κούραση, από τις προπονήσεις και το σχολείο, καθώς φέτος δίνω εξετάσεις στη Γ? Λυκείου, κατάφερα στον πρώτο αγώνα που έλαβα μέρος να πιάσω τα όρια και για τις δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού. Δεν είχα προετοιμαστεί για τους αγώνες στο Λουξεμβούργο, ο

συναγωνισμός όμως με βοήθησε να πάω καλά, να κάνω καλούς χρόνους και να πιάσω τα όρια και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογό μου, που συνέβαλε να λάβω μέρος στη διοργάνωση και τους προπονητές, κυρίους Νικολόπουλο, Αθυμαρίτη και Κοζομπόλη, που με βοηθάνε να γίνω καλύτε

ρος και να πετύχω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα. Στόχος μου στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου είναι να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο και στο Παγκόσμιο της Λίμα να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Οι χρόνοι μου στο Λουξεμβούργο ήταν και αρκετά κοντά στα όρια για το Παγκόσμιο ανδρών της Σαγκάης. Κάτι τέτοιο δεν το είχα στο μυαλό

μου. Δεν είχα κοιτάξει καν τους χρόνους. Όταν βγήκα από το νερό μου το είπαν. Δεν θα κάνω ειδική προετοιμασία για τη Σαγκάη. Αν βγουν οι χρόνοι σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες και στο πλαίσιο της προετοιμασίας που θα κάνω, βγήκαν».

Ανδρέας Βαζαίος: «Λίγες μέρες πριν το μίτινγκ του Λουξεμβούργο ήμουν άρρωστος. Δόξα το Θεό όμως τα κατάφερα. Στον τελικό των 100μ. πεταλούδας έδωσα ό,τι μπορούσα, όλες μου τις δυνάμεις, ευχαριστήθηκα την κούρσα και έπιασα το όριο και για τις δύο διοργανώσεις. Η παρουσία τόσων μεγάλων ονομάτων στη διοργάνωση βοήθησε. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός, το επίπεδο καλό, η διοργάνωση καλή και αυτό μας ανέβασε. Στόχος μου στα δύο μεγάλα πρωταθλήματα του καλοκαιριού είναι να προετοιμαστώ καλά και να κάνω το καλύτερο που μπορώ, διεκδικώντας την είσοδο σε κάποιον τελικό. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είμαι ικανοποιημένος, αν βέβαια έρθει και κάποιο μετάλλιο θα είναι υπέροχο. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου, που μου έδωσε την ευκαιρία να μετάσχω σε αυτό το σπουδαίο διεθνές μίτινγκ, τους προπονητές μου, που πιστεύουν σε μένα και με βοηθάνε καθημερινά να φτάσω ψηλότερα και τη Speedo, που είναι χορηγός μου αθλητικού υλικού».

Ο προπονητής της ομάδας και συνοδός των δύο αθλητών στο Λουξεμβούργο, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, δήλωσε: «Αυτά τα όρια τα είχαν τα παιδιά. Είναι χρόνοι που τους έχουν κολυμπήσει ξανά. Τέτοιες διοργανώσεις είναι σημαντικές, γιατί έχουν υψηλό συναγωνισμό και τους δημιουργεί θετικά συναισθήματα να κολυμπήσουν πιο γρήγορα. Τώρα ηρεμούμε και συνεχίζουμε την προετοιμασία μας χωρίς άγχος και με αρκετά μεγάλο διάστημα να δουλέψουμε για αυτές τις διοργανώσεις».