ΟΙ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ LEN TROPHY

Ολοκληρώθηκε η Β΄ προκριματική φάση του LEN Trophy ανδρών στην υδατοσφαίριση κι έτσι οριστικοποιήθηκαν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών και δύο ελληνικές ομάδες, ο Πανιώνιος, που τερμάτισε πανηγυρικά πρώτος στον 1ο όμιλο, και η Βουλιαγμένη, που πέρασε ως δεύτερη από τον 3ο όμιλο.
Οι υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν είναι οι εξής: Κάταρο (Μαυροβούνιο), Οραντέα (Ρουμανία), Μπρέσια, Φλωρεντία, Σαβόνα, Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία), Φερεντσβάρος, Χόνβεντ (Ουγγαρία), Σπαντάου (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Κόπερ (Σλοβενία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) και Κόζιτσε (Σλοβακία).
Η κλήρωση για τη φάση των «16» θα γίνει την επόμενη Κυριακή (31/10) στη Ριέκα, μαζί με την κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επόμενο γύρο του LEN Trophy οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους θα συναντήσουν εκείνες που πέρασαν ως δεύτερες, με μοναδικό περιορισμό ότι δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες που συναντήθηκαν στη Β΄ προκριματική φάση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα Πανιώνιος και Βουλιαγμένη να κληρωθούν αντίπαλοι.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές