ΟΚΤΩ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ LOTERIAS CAIXA 2010

Δυο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών, στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης και στίβου με την επωνυμία «Loterias Caixa 2010» που διεξήχθη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Στην κολύμβηση και συγκεκριμένα στα 50 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S2, οι Αριστείδης Μακροδημήτρης και Γιώργος Καπελλάκης βρέθηκαν στις πρώτες δύο θέσεις με επίδοση 1:13.88 και 1:14.12 αντίστοιχα.
«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη.
Είμαι ικανοποιημένος με την επίδοσή μου, είναι κοντά σε αυτή που έκανα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Θα συνεχίσω την προσπάθεια με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 που θα γίνει στο Βερολίνο ώστε να εξασφαλίσω μια θέση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε ο Μακροδημήτρης.
Ο Καπελλάκης υπήρξε πρωταγωνιστής ακόμη ενός μεταλλίου και συγκεκριμένα του χάλκινου στα 100 μέτρα ελεύθερο (S2), με χρόνο 2:42.97.
Ο Νίκος Τσότρας, στην κατηγορία S7, κατετάγη 1ος στα 100μ. ελεύθερο με 1:10.90 (μπροστά από τον Βραζιλιάνο Σάντος και τον Μεξικανό Ντάβιλα), ενώ στα 100μ.
ύπτιο βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών με επίδοση 1:23.01 (πρώτος ο Αργεντίνος Μάρο).
«Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου.
Είναι μια δύσκολη περίοδος καθώς βρισκόμαστε εν μέσω προετοιμασίας για το προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με απώτερο βέβαια στόχο να βρίσκομαι στην Παραολυμπιακή Ομάδα του Λονδίνου», τόνισε ο Τσότρας.
Στο στίβο, ο Αλέξανδρος-Μιχαήλ Κωνσταντινίδης κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο δίσκο (25.76μ.) και στο ακόντιο (23.85μ.) της κατηγορίας F40 αφού και στις δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να ξεπεράσει το Βραζιλιάνο Τζόναθαν Σόουζα.
Τέλος ο Αριστοτέλης Μαρίνος σε μια καταπληκτική κούρσα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. κατηγορίας Τ38 με επίδοση 25.55, πίσω από τους Βραζιλιάνους Πινέιρο και Φλαβιάνο Φερέιρα.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές